Externe activiteiten

De externe activiteiten bestaan uit een oplijsting van alle activiteiten in Vlaanderen. Zoals de naam al aangeeft, is er bij deze activiteiten geen tussenkomst van Prebes.

Naam activiteit Datum Informatie
De fundamentele principes van welzijn en veiligheid in onderhoud 07/06/2023

Onderhoud blijft een gevaarlijk beroep. Uit statistieken blijkt dat een maintenance technicus vijftig keer meer kans heeft op een dodelijk arbeidsongeval dan een kantoorbediende. Dit vraagt om extra aandacht voor veiligheid en welzijn op de werkvloer.

Meer informatie

Vmx wordt 25 jaar! 27/06/2023

VMx, de beroepsvereniging van milieuprofessionals, blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat laten ze niet zomaar passeren. Op dinsdag 27 juni geven ze een feestje bij Plein Publiek in Antwerpen. 

Meer informatie

Inspiratiedag veilig gedrag op het werk: gehoorbescherming 27/06/2023

Tijdens het uitvoeren van geluidsmetingen in lawaaierige (werk)setting, merken wij dat de gehoorbescherming die ter beschikking is, vaak niet (consequent) gedragen wordt. Nochtans is de impact voor de werknemers, de ondernemingen en de maatschappij groot. Bedrijven geven aan de oorzaak voor het non-use niet te kennen, noch de beste aanpak. Kom te weten hoe je veilig gedrag en het dragen van gehoorbescherming binnen jouw onderneming kan stimuleren tijdens tal van sessies waarmee je praktisch aan de slag kan!

Meer informatie