Externe activiteiten

De externe activiteiten bestaan uit een oplijsting van alle activiteiten in Vlaanderen. Zoals de naam al aangeeft, is er bij deze activiteiten geen tussenkomst van Prebes.

Naam activiteit Datum Informatie
BIV Seminarie 28/09/2023

Het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (BIV) nodigt je uit op het jaarlijkse seminarie dat zal doorgaan op donderdagnamiddag 28 september 2023 in het Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse Overheid, Havenlaan 88, 1000 Brussel. 

De focus ligt op de bijzonderste nieuwigheden van het voorbije werkjaar. 

Werkgroep D werkte aan een vernieuwend en gevarieerd programma: 

  • Korte lezingen rond de nieuwe norm NBN EN 12464-1 en zijn toepassingen
  • Een rondleiding in het Herman Teirlinck gebouw rond "Het nieuwe werken"
  • Een panelgesprek met netbeheerders en gewesten. 
  • Aansluitend receptie met diner (buffetformule) en netwerking. 

Meer informatie

Seminarie: “De stijgende vraag naar vervoer in het licht van economische, sociale en milieu-uitdagingen” 29/09/2023

Op 29 september zal bij de FOD Mobiliteit en Vervoer een seminarie plaatsvinden met als titel "Stijgende vraag naar vervoer in het licht van economische, sociale en ecologische uitdagingen". Tijdens dit seminarie zal de toename van de vraag naar vervoer in de afgelopen twee eeuwen worden gekwantificeerd en zullen de oorzaken worden toegelicht. De uitdagingen die hiermee gepaard gaan zullen worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Er zullen ook verschillende voorspellingsscenario's worden gepresenteerd. De dag wordt afgesloten met een debat tussen de sprekers over mogelijke maatregelen en de aanvaardbaarheid ervan. 

Meer informatie

 

Aansprakelijkeheid van de diverse bouwpartners in projectontwikkeling 05/10/2023

Vastgoedprofessionals komen zowel tijdens het ontwerp, de realisatie als na de oplevering niet zelden in aanraking met (de grenzen van) de respectieve rollen en aansprakelijkheden van hun bouwpartners zoals de bouwpromotor, de (onder)aannemer, de architect, de stabiliteitsingenieur, het ingenieursbureau technieken e.d.. Denk aan de tienjarige aansprakelijkheid, de aansprakelijkheid voor lichte verborgen gebreken, nabuurschade, kabelschade, etc. Vaak spelen ingenieurs daarin een centrale rol, maar al even vaak verworden ze tot het lijdend voorwerp tussen advocaten. De bedoeling van het webinar is om de diverse bepalingen op een rij te zetten en te illustreren a.d.h.v. casussen waarin zowel recht als engineering van pas komen.

Meer informatie
 

Studiedag: Lithium-ion batterijen 18/10/2023

De werkplek verandert continu. Zo zien we steeds meer lithium-ion batterijen verschijnen in een professionele context en thuis. Van krachtige batterijen op boormachines over de (wild)groei van elektrische steps en fietsen, van elektrische voertuigen tot batterijen voor energieopslag. Het lijkt wel een heuse innovatietsunami. Worden we dan ook overspoeld met nieuwe risico’s? En kunnen we het hoofd boven water houden met werkbare en betaalbare oplossingen? In de zoektocht naar het antwoord op deze vragen slaan Hendrik Hendrickx, Recycling & Safety manager bij Bebat, Bart Vanraes, preventieadviseur met 10 jaar ervaring als brandweerman en Michiel Wellens, stafmedewerker bij het Veiligheidsinstituut de handen in elkaar en nodigen je uit voor een onderdompelende studiedag.

Meer informatie

VerV Ergonomiecongres 24/10/2023

VerV organiseert opnieuw een Ergonomiecongres op 24 oktober 2023 in De Montil in Affligem. Dit is een dag die ergonomie ademt en iedereen samenbrengt die bezig is met ergonomie. Je kan je programma zelf samenstellen met workshops, demo's en lezingen voor een studiedag op jouw maat. Wees erbij op dit event voor ergonomie in de zorg, kantoor en industrie!

Meer informatie

Asset Performance Conference 2023 26/10/2023

The industrial landscape is currently right in the middle of the Fourth Industrial Revolution with technologies such as the industrial internet of things (IIoT), big data, predictive analytics, machine learning and more being implemented at an ever-increasing pace. The combination of IIoT and predictive analytics offers unseen possibilities for operations, maintenance and asset reliability with more diverse and affordable solutions to monitor and increase asset performance (equipment uptime, energy consumption, quality output, etc.).

Meer informatie

Fedris: Symposium ontwikkelingen beroepspathologie 09/11/2023

Fedris wil recente ontwikkelingen op het gebied van beroepspathologie verspreiden onder het medisch korps, meer bepaald bij de arbeidsartsen, de preventieadviseurs en de studenten uit deze disciplines. Op 9 november van 8.45u tot 12.30u vindt dit symposium plaats in Pacheco Center (Pachecolaan 13, 1000 Brussel)

Meer informatie