Nieuws

Onze nieuwe website

Ohja, we hebben www.prebes.be in een nieuw jasje gestoken. En niet enkel het uitzicht is veranderd, er zijn ook heel wat handige nieuwigheden bij gekomen. We lijsten de 5 belangrijkste vernieuwingen voor je op.

  • 16/03/2018

Interprovinciaal congres welzijn op het werk

We worden alsmaar meer geconfronteerd met relatief ‘nieuwe’ termen in een steeds veranderende arbeidswereld. Zijn de arbeidsreglementering, de welzijnswet, de inspectiediensten en de externe diensten voldoende aangepast aan deze nieuwe arbeidswereld? Op vrijdag 25 mei 2018 kom je er alles over te weten op het interprovinciaal congres.

Masterclass: het nieuwe veilig werken

Ben jij lid bij Prebes? Da's goed nieuws! Dan ga jij met 50% korting naar de Masterclass tijdens de beurs Safety & Health@Work. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijg je een verfrissende kijk op veiligheid en veilig werken.

  • 14/03/2018

Gevaarlijke stoffen? Zo pak je dat aan!

De lancering van de campagne 2018-2019 voor een gezonde werkplek, getiteld Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!, nadert snel. De bijeenkomst voor campagnepartners in Brussel op 20 maart biedt een ontmoetingsplek voor Europese en internationale organisaties alsook voor bedrijven en mediapartners die graag campagnepartner willen worden of hun partnerschap willen hernieuwen.

  • 14/03/2018

De website gaat even offline!

Ja, je hoort het goed! Vrijdag 16 maart 2018 vanaf 15u zal prebes.be offline gaan. No worries, het is maar voor even :-) We gaan offline omdat we een vernieuwde versie van de website online gaan zetten. En dat is super spannend, toch?

  • 13/03/2018

ISO 45001 gepubliceerd!

Op 12 maart 2018 werd de norm ISO 45001 “Occupational health and safety management systems – Requirements with guidance for use” gepubliceerd.

Surfen op successen

Prebes West-Vlaanderen en SBM-Syntra organiseren hun 5e studienamiddag voor en door preventieadviseurs op donderdag 13 september 2018 in Kortrijk. Waag je kans op dit unieke forum en verrijk de aanwezige preventieadviseurs met jouw ervaring!

  • 13/03/2018

Veiligheidsrichtlijnen voor diepfundeerders

De Belgische Vereniging Aannemers Funderingswerken (ABEF) heeft op 8 september 2017 tijdens de internationale vakbeurs voor bouwmaterieel MATEXPO zijn eerste studiedag gehouden. Op deze druk bijgewoonde studiedag kwamen hun activiteiten voor diepfundeerders aan bod: veiligheid, omgaan met risico’s, stroomschema van technieken om deze risico’s te beheersen en een herwerkte opleidingscursus.

Werken met cobots

Een cobot is een meewerkende robot of ‘collaborative’ robot. Die robots werken niet langer afgescheiden, zoals bv. een lasrobot, maar delen dezelfde werkplaats als mensen. De technische specificatie ISO/TS 15066 van de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) ondersteunt productiebedrijven bij hun risicoanalyse wanneer ze samenwerkende robotsystemen inzetten.

De overheid introduceert het thuiswerkalarm

Winterse weersomstandigheden kunnen een enorme verkeersellende veroorzaken. Dat is de afgelopen weken en maanden een aantal keer duidelijk gebleken. Om verkeershinder ten gevolge van gladde wegen zoveel mogelijk te beperken, zal het waarschuwingssysteem van het KMI voortaan vanaf code oranje worden ingeschakeld als thuiswerkalarm.

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons via onze social media!