Werken in coronatijden: blijf er niet bij zitten!

De maatregelen zijn duidelijk: hou afstand, werk van thuis uit en ga buiten zeker af en toe een frisse neus halen. Wandelen en fietsen kan met je gezin of één vriend, maar beperk je verder tot de noodzakelijke verplaatsingen.We zitten en werken dus met velen thuis. Wat niet betekent dat je tijdens thuiswerk niet van je stoel moet komen.

Wisselwerken!

Een hele dag achter je computerscherm? Daar wordt niemand gelukkig van.

Wisselwerken, elk half uurtje even weg van je stoel, dat is écht gezond.

Want simpelweg rechtstaan zorgt niet alleen voor een snellere vetverbranding, het beschermt je lichaam ook tegen diabetes én rugpijn. En het geeft jou meteen meer energie! Sta dus regelmatig recht om een glas water te halen, stap rond tijdens een telefoontje en beweeg ook tijdens je pauzes: ga naar buiten voor je dagelijkse dosis vitamine D, maak een wandeling of speel met de kinderen. Zo bewegen zij ook. Doe jij aan wisselwerken? Vele duizenden Vlamingen doen mee. Zo behouden we in deze tijden allemaal samen een gezonde, actieve leefstijl: tous ensemble!

Check wisselwerken.be voor meer handige tips. En bekijk deze haalbare praktijkvoorbeelden van de ergonomievereniging VerV om op een betere, comfortabele manier thuis te werken.

Meer informatie

  • Wisselwerken werkt voor jou en je omgeving | Gezond Leven
  • Ergonomisch telewerken thuis | Prebes