Sta op 11 oktober 10 minuten recht!

Op 11 oktober gaan we opnieuw met z’n allen om 10 uur 10 minuten rechtstaan.

Wisselwerken maar!

Naar jaarlijkse gewoonte willen de ergonomievereniging VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven iedereen met een zittend beroep vragen om op 11 oktober om 10 uur collectief 10 minuten te ‘wisselwerken’. Dat betekent: het zitten 10 minuten onderbreken, en in plaats daarvan rechtstaan of bewegen.

Een kleine moeite, met bewezen effecten: je verbrandt meer vetten en calorieën, je beschermt je lichaam tegen hart- en vaatziekten en diabetes en je versterkt je spieren, waardoor de kans op rugklachten verkleint. Bovendien gaat je energiepeil de lucht in.

Nieuwe normaal

Met deze actie willen we van wisselwerken het nieuwe normaal maken, waarbij het algemeen aanvaard is dat werknemers zitten en staan afwisselen tijdens vergaderingen of aan hun bureau – of ze nu thuiswerken of op kantoor. 

Wisselwerken vraagt niet veel energie of ingrijpende veranderingen. Hoewel zit-sta-bureaus ideaal zijn om zitten en staan af te wisselen, kan je ook zonder aan wisselwerken doen. Rechtstaand telefoneren, een glas water halen of naar je collega stappen in plaats van te mailen, zijn voorbeelden van hoe je op een succesvolle manier kan wisselwerken. Lees hier meer tips.

Maand van de ergonomie

Het is niet toevallig dat deze actie plaatsvindt in oktober: dit is immers de maand van de ergonomie.

Neemt  jouw onderneming ook deel aan 10-10-10?

Post een foto op social media met #wisselwerken en maak kans op een Steppie balansbord van Health2Work

Meer weten? 

Check www.wisselwerken.be (en ga daarbij alvast even rechtstaan)