SLIC-Campagne MSA van TWW in 2 sectoren

Tussen half maart 2022 en eind juni 2022 zal de arbeidsinspectie (AD TWW) van FOD WASO een inspectiecampagne uitvoeren in de sectoren transport- en koerieractiviteiten en voedsel- en drankindustrie.

Deze campagne, die doorgaat op initiatief van het SLIC (‘Senior Labour Inspection Committee’) en die in heel Europa zal plaatsvinden, werd ook al aangekondigd in het bericht van de campagnes van TWW in 2022. Nu zijn ook de 2 sectoren bepaald in België.

Webinar

Het Nederlandstalig webinar ging door op donderdag 24 maart 2022 van 9.30 tem 10.30u, met aansluitend het Franstalig webinar. Op het webinar kon je horen welke de aanpak van de arbeidsinspectie voor ogen had en werd een tipje van de sluier opgelicht rond welke vragen aan bod komen. Meer info

Studiedagen van VerV en BES

De Belgische ergonomievereniging BES organiseerde op 17 maart 2022 een gratis webinar over het thema musculoskeletale aandoeningen (MSA) in relatie tot de EU-OSHA campagne. 

De Vlaamse beroepsvereniging voor ergonomie VerV organiseert op 31 maart 2022 een webinar over het thema hybride werken (en het beeldschermwerk). Een aankondiging verscheen reeds via deze link.

2 sectoren

Op beswic verschenen al diverse berichten omtrent de arbeidsomstandigheden in deze 2 sectoren:

Preventieadviseurs in deze sectoren kunnen ook nog andere bruikbare informatie dan ergonomische risico’s halen uit deze berichten.