Ontdek onze psychosociale opleidingen

De aaneenschakeling van grote wereldcrises maakt onze omgeving onvoorspelbaar en kan een impact hebben op ons mentaal welzijn. In heel wat organisaties stijgen de korte en langdurige afwezigheden. Meer dan ooit tijd dus om werk te maken van psychosociaal welzijn op de werkvloer. In onze opleidingen leer je hoe je dit goed aanpakt.

ontdek onze psychosociale opleidingen

Emotionele intelligentie 

Als vertrouwenspersoon zijn de vaardigheden die onder “emotionele intelligentie” vallen bijzonder belangrijk, niet alleen voor hoe je je rol als vertrouwenspersoon invult, maar ook voor hoe je omgaat met verzoekers en conflictsituaties in de organisatie. Lees meer

Zelfinzicht en perceptie

Wie regelmatig samenwerkt met anderen, merkt al gauw dat mensen verschillende voorkeuren hebben om te denken en te handelen. Dit kan leiden tot verkeerde percepties, spanningen, miscommunicatie. Lees meer

Agressie voorkomen

Is je doel als preventieadviseur om de impact van én het aantal agressie situaties te verminderen? Wil je graag acties ondernemen ter preventie van agressie? En weet je hoe je een gedragscode en agressiebeleid opmaakt? Lees meer

Plagen of pesten?

Herkenbare cases, concrete tips die je meteen kan toepassen én de wetgeving op een behapbare manier uitgelegd, dat krijg je in deze opleiding. Lees meer

Rouw op de werkvloer

Wat doe je wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met een ingrijpend verlies? Vaak zitten zowel de medewerker zelf als de collega's met heel wat vragen. Lees meer

Coachende vaardigheden voor vertrouwenspersonen

Hoe moedig je medewerkers aan om hun problemen op te lossen? Het ontwikkelen van een aantal specifieke vaardigheden kan meteen het verschil maken in de praktijk. Lees meer

Schokkende gebeurtenissen op het werk

In deze opleiding geeft Erik de Soir jou informatie en een concrete leidraad om als preventieadviseur of vertrouwenspersoon een traject van acute crisisopvang en nazorg bij kritieke gebeurtenissen op het werk uit te werken. Lees meer

💡 Ontdek onze psychosociale opleidingen

Bekijk alle opleidingen