BeSWIC draait op volle zomertoeren

  • 08/08/2022

De zomermaanden zijn in principe kalme maanden voor iedereen en dus ook voor de preventieadviseur. Er viel wel veel nieuws te rapen in Belgische en internationale fora, zoals de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), Eurofound, EU-OSHA en het Europees Parlement. 
Beswic, het Belgisch kenniscentrum over welzijn op het werk, bleef tijdens de zomermaanden niet bij de pakken zitten en maakte over heel wat welzijnsdomeinen artikels die interessant zijn voor de preventieadviseur.

Nuttige updates voor jou

Bij Prebes houden we je op de hoogte van nieuws en weetjes. Wil je graag meer achtergrond en duiding? Dan kan je altijd de originele tekst consulteren raadplegen op de website van Beswic:

Coming soon

Daarnaast zal in de maand augustus ook nog iets over hitte, CAO dd 12/5/2022 “Basisveiligheidsopleidingen” in PC 124, 10e world happiness rapport, overzicht van 10 animaties en infographics (Nederland) en enkele specifieke opleidingsvereisten uit niet welzijnsregelgeving (eigen makelij) aan bod komen.

Prenne 63

Wie meer wil weten over Beswic kan terecht op Prenne 63 van 22 september 2022. In de module “Wat kan BeSWIC betekenen voor een preventieadviseur?”, enthousiasmerend voorgesteld door Danny De Baere van FOD WASO, ontdek je onder meer dat naast het BS, het Europees Publicatieblad ook De Kamerstukken, Parlementaire vragen (op Beswic) en CAO’s nuttige informatie voor een preventieadviseur kunnen bevatten.

💡 Wil jij ook bijblijven als preventieadviseur? Schrijf je in voor Prenne 63