De 5 meest gelezen artikels van 2022

  • 16/01/2023

Dit zijn de 5 meest gelezen Prebes nieuwsitems van 2022!

1. Verplichte documenten voor je preventiebeleid

Welke documenten moet je hebben voor het preventiebeleid van je organisatie? Welke regelgeving is geldig? Prebes geeft een overzicht.

>> Overzicht verplichte documenten
 

2. Wijziging basisnormen brand

Een nieuw KB wijzigt de Basisnormen Brand en treedt vanaf 1 juli 2022 in werking. Het KB omvat diverse wijzigingen, onder meer nieuwe richtlijnen bij branden in ondergrondse parkeergarages

>> Wijzigingen Basisnormen Brand
 

3. Nieuwe wet binnenluchtkwaliteit

Op 1 december werd de wet van 6/11/2022 ter verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen die publiek toegankelijk in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

>> Nieuwe wet binnenluchtkwaliteit
 

4. Nieuwe brandweerrichtlijnen voor kwalitatief en uniform advies

De Vlaamse brandweer heeft 2 nieuwe richtlijnen afgerond met het oog op een kwalitatieve en uniforme adviesverlening door de verschillende hulpverleningszones. Het gaat om een richtlijn voor opvang van bluswater en een richtlijn voor opslagplaatsen voor gevaarlijke goederen.

>> Nieuwe richtlijnen brandweer
 

5. Klaar voor de nieuwe regels rond deconnectie?

Ondernemingen met meer dan 20 werknemers moeten een ondernemings-cao afsluiten waarin afspraken worden gemaakt rond het recht om onbereikbaar te zijn buiten de arbeidstijden. Deze verplichting maakt deel uit van de zogenaamde arbeidsdeal

>> Nieuwe regels deconnectie

 

Meer informatie