Prebessers in de kijker: Projectgroep documenten

  • 16/01/2023

Wellicht heb je al wel eens gebruik gemaakt van het werk van de Prebes Projectgroep Documenten. Hun documenten zijn namelijk bijzonder populair op het Prebes kenniscentrum. Wie is de projectgroep documenten en hoe vind je hun waardevolle materiaal terug?

Een kijkje achter de schermen

De Prebes Projectgroep Documenten uit West-Vlaanderen komt regelmatig samen om te werken aan nieuwe, zorgvuldig uitgewerkte documenten. Zij borgen de kwaliteit van deze documenten en voorzien op basis van nieuwe wetgeving en evoluties ook de nodige aanpassingen zodat de documenten up to date blijven.

De projectgroep werd opgericht in 2007 door Charles Demeyere, Willy Schoutteten, Filiep Coucke, Frederik Hanssens, Eddy Vanhooren en Ronny Smismans.  Van deze oprichters zijn Filiep en Willy nog steeds actief in de projectgroep

Jo Carron is de huidige voorzitter van deze groep en leidt de vergaderingen van de projectgroep. De andere  leden zijn Wim Mylle, Lieven Debrabander, Tom Cauwelier en Lieven Janssens.

Samen werken zij aan templates, checklists en andere handige documenten voor tal van preventietopics. Op die manier dragen ze bij aan de veiligheid en gezondheid in heel wat bedrijven.

Waar vind je de documenten?

De documenten van de projectgroep zijn gratis beschikbaar voor Prebes leden. Ze kunnen gedownload worden op het Prebes Kenniscentrum.

Aan de hand van het nieuwe overzicht vind je alle documenten terug per categorie:

Nieuw werk

De projectgroep voorziet steeds nieuw werk, rekening houdend met de vragen en noden van preventieadviseurs. Is er een nieuw document? Dan word je hierover verwittigd via de Prebes nieuwsbrief of via de rubriek uitgelicht in het Prebes Kenniscentrum.

Recente documenten

Deze nieuwe documenten stelde de projectgroep recent ter beschikking:

  • DOC 091 : Identificatiedocument
  • DOC 108 : CHECKLIST WETTELIJKE OPVOLGING M.B.T. PREVENTIE
  • DOC 119 : Machines/ toestellen voor VERPLAATSING naar HOOGTE en/ of WERKEN op HOOGTE
  • VIK 207 : Klinknageltang met batterij
  • DOC 123 : Documentenbeheer
  • DOC 109 : Dossier intern noodplan

Ontdek meer van de Prebes Projectgroep Documenten op het Prebes kenniscentrum