Burn in het Industriemuseum en algemene vergadering

  • 16/05/2023

Op 11 mei koppelden we het nuttige aan het aangename: de Algemene Vergadering van Prebes kwam bij elkaar en bezocht de tentoonstelling "Burn. Van brandgevaar tot burn-out" in het industriemuseum te Gent.

Expo 'Burn' over welzijn op het werk

Een mijnengang, een zwart geblakerde stoflong op sterk water, een burn-out test. De tentoonstelling "Burn. Van brandgevaar tot burn-out" in het industriemuseum te Gent zet de evolutie van welzijn op het werk in de kijker. De expo brengt heel wat interessante evoluties, breuklijnen en parallellen aan het licht. De effectieve leden van Prebes kregen voorafgaand aan de vergadering een rondleiding. Een groep die zelf zoveel expertise heeft met betrekking tot dit thema door een tentoonstelling leiden over welzijn op het werk is niet eenvoudig, maar de gidsen deden dat bijzonder boeiend en met verve. 

Afscheid en nieuwe voorzitter

Na zes jaar nationaal voorzitterschap geeft Peter Dewilde de fakkel door aan onze nieuwe voorzitter, Cois Colin, die tijdens deze Algemene Vergadering officieel werd aangesteld. 

30 jaar is Peter al lid bij Prebes, 6 jaar lang was hij provinciaal voorzitter in Oost-Vlaanderen, nadien werd hij nationaal voorzitter van Prebes. Met spijt in het hart namen we afscheid van onze zeer gerespecteerde voorzitter. Peter kreeg terecht een staande ovatie na zijn afscheidsspeech op de vergadering. Gelukkig is Prebes in goede handen. Ook Cois kent de organisatie door en door na bijna 20 jaar lidmaatschap met onder meer een provinciaal voorzitterschap in Antwerpen.

Daarnaast namen we ook afscheid van 3 andere bestuurders wiens mandaat afgelopen is, met name Patrik Daems, Bart d'Hondt en Luc Goemaere

👉 Lees het interview met de voorzitters in de juni-editie van Veiligheidsnieuws

Meer informatie