Apenpokken: dreiging of niet?

Komen er na het coronavirus nu ook apenpokken op ons af? Volgens experten zal het niet zo’n vaart lopen. Maar als preventieadviseur in bedrijven waar er frequent wordt gereisd naar tropische gebieden, houd je de wetenschappelijke informatie hierover toch best in de gaten.

Informatiebronnen

Je kan de communicatie hierover opvolgen via volgende bronnen:

Wie interesse heeft om in wetenschappelijke literatuur te duiken, kan volgende wetenschappelijke artikels consulteren:

Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) is een grote naam in binnen- en buitenland voor alles wat te maken heeft met reisgeneeskunde

Voor informatie over inentingen als je naar tropische landen reist, kan je Wanda consulteren. Wanda is een gratis referentietool voor reisgeneeskunde van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen dat reizigers en professionals informeert over gezondheid op reis. Wanda bevat gezondheidsinformatie en vaccinatieadviezen per land, alsook aanbevolen maatregelen om risico’s te beperken.

Ook via BeSWIC vind je informatie over korte en lange (vb. expats) verblijven in het buitenland in een professionele context: Duty to care: welzijn van werknemers in het buitenland.

Prenne 71

Op de Prenne van 19 september 2024 in St-Truiden is er om 13.15-14.15 een module “ISO 35001 – Een introductie in biorisicobeheer in laboratoria en andere organisaties”

Bron: Beswic