Stageplaatsen

Ben je op zoek naar een stageplaats binnen preventie, welzijn, gezondheid en milieu? Onderstaande bedrijven zijn op zoek naar een stagiair. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie? Contacteer dan de contactpersoon vermeld bij elk bedrijf.

Wil jij ook graag je bedrijf of organisatie opgeven als stageplaats? Vul dan dit formulier in.

De vacatures zijn opgedeeld per provincie:


Antwerpen

Laboratoria Wolfs

Omschrijving

-  Voorbereiden, registreren, uitvoeren van toolboxen

-  Uitvoeren veiligheidsrondgangen

-  Administratieve taken

-  Opdrachten uit het JAP voorbereiden, opstarten, bestuderen, afronden

Periode Hele jaar
Contactpersoon Bert Bossaert
E-mailadres bert.bossaert@wolfs.eu

 

Boluda Towage

Omschrijving

Wij stellen een stageplaats open bij de HSEQ dienst.

Hier kan je ondersteuning gegeven aan de preventieadviseur en HSEQ-manager. Dit onder de vorm van het uitwerken van taken op zelfstandige basis met de nodige coaching.

De taken zullen zich steeds baseren rond het beheer en operationeel houden van de sleepboten.

Je hoeft geen nautische vorming te hebben, maar dit geeft jou de kans om in een nautische omgeving leerrijke ervaring op te doen.

Het hoofdkantoor ligt in Antwerpen, de slepers liggen verdeeld over verschillende havens: Zeebrugge, Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Periode Tijdens het jaar
Contactpersoon Anke Popelier
E-mailadres a.popelier@boluda.eu

 

Coca Cola Europacific Partners - Site Wilrijk

Omschrijving

In samenwerking met The Coca-Cola Company is Coca-Cola Europacific Partners in België het bedrijf dat de productie, warehousing, distributie en verkoop verzorgt van je favoriete dranken. 

We zijn op zoek naar een enthousiaste stagair die de uitdaging wil aangaan om een intern verkeersplan uit te werken voor onze warehouse omgeving:

- Onderzoek doen naar alle relevante wetgeving van toepassing op intern verkeer en magazijnactiviteiten

- Informeren bij gelijkaardige bedrijven hoe en welke maatregelen werken en hen hielpen

- Op de werkvloer informatie inwinnen bij onze medewerkers en hen betrekken bij dit project

- Een uitgewerkt intern verkeersplan afleveren gedragen door zowel het management als onze medewerkers

Periode Periode te bepalen in overeenstemming met de stagiair. Hou er wel rekening mee dat een intern verkeersplan de nodige tijd vergt. We rekenen dan ook op een stage bij ons van minstens 30 dagen.
Contactpersoon Dave Meyvis
E-mailadres dmeyvis@ccep.com

 

Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Omschrijving

Het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft meer dan 6500 werknemers in dienst en heeft daarom een eigen interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPB) waar een 8 tal preventieadviseurs – coördinatoren zijn tewerkgesteld.
IDPB adviseert de werkgevers en werknemers zodat het Stedelijk Onderwijs tegemoet kan komen aan de geldende wetgeving rond veiligheid op het werk, psychosociaal welzijn, … IDPB verstrekt dus adviezen om het welzijn van de leerlingen en de cursisten (dagelijks bijna 55.000), de bezoekers en het personeel continu te verbeteren. IDPB werkt hiervoor samen met lokale preventiemedewerkers en lokale preventieadviseurs in de scholen.
Tijdens je stage wordt je begeleid door één of meerdere preventieadviseurs – coördinatoren bij het uitvoeren van controles, risicoanalyses, enz… binnen de verschillende scholen (kleuter-, lager-, secundair-, volwassenen-, buitengewoon- en deeltijds kunstonderwijs).
Ook bestaat er de mogelijkheid om een specifiek thema verder uit te werken voor bv. een eindwerk.

Periode Gans het schooljaar
Contactpersoon Luc Groenen
E-mailadres luc.groenen@so.antwerpen.be

 

Phronesyss BV

Omschrijving

Wij zijn een jong, dynamisch en enthousiast team van IT’ers & SHEQ-consultants, en streven ervoor organisaties transparanter, efficiënter en beter bestuurbaar te maken. Onze software ‘Phronesys’ (en ‘VCA-Online’) – met ondersteunde mobiele apps – ondersteunt andere bedrijven hun SHEQ-processen digitaal te beheren. Hiernaast bieden we ook consultancy aan; voor dit laatste zoeken we nog een stagiair. Binnen je stage is het mogelijk om ons team van consultants te ondersteunen bij implementaties van onze software en bij het onderhouden van managementsystemen bij onze klanten binnen kwaliteit, veiligheid, milieu… Mogelijke stageonderwerpen zijn onderling te bepalen. Neem zeker contact op voor meer informatie! Ideaal voor toekomstige preventieadviseurs, SHEQ-consultants, auditoren.

Periode Doorheen het hele jaar mogelijk
Contactpersoon Anke Aerts
E-mailadres anke@phronesys.eu

 

OLEON NV

Omschrijving
Binnen onze chemische site te Ranst (Oelegem) worden esters en dimeren geproduceerd. Oleon Oelegem is een batchbedrijf (Seveso lage drempel) in een volcontinu werkregeling en resulteert onder de Franse groep Avril. Binnen onze site komen de meeste welzijnsdomeinen aan bod en wordt een voortdurende verbetering beoogd. Indien er voldoende raakvlakken en interesses zijn, kan er een stage uitgevoerd worden op de HSE afdeling.
Periode Te bespreken
Contactpersoon Kris Ceulemans
E-mailadres kris.ceulemans@oleon.com

 

Services In Safety - Securitas NV

Omschrijving
Services in Safety maakt deel uit van de Securitas groep. S-I-S levert veiligheidsmateriaal, brand-veiligheidswachten, gasanalisten, brandweerlieden en ander veiligheidspersoneel bij klanten over gans Vlaanderen. Mogelijke stageonderwerpen zijn onderling te bepalen. Enkele mogelijkheden:
 • Onthaal van medewerkers
 • Toolboxen
 • Interne opleidingen
 • RIE's,
 • Werkplekinspecties
 • MOS meldingen
 • ...
Periode Onderling af te spreken
Contactpersoon Filip Mangelschots
E-mailadres filip.mangelschots@securitas.be

 

Smet Group

Omschrijving

Smet Group is een Vlaams aannemersbedrijf gevestigd te Dessel met ca. 450 werknemers actief in diverse gespecialiseerde grondboortechnieken. Op de P&B-dienst zal een project opgestart worden omtrent de vernieuwing van een milieu- en omgevingsvergunning. Het is de bedoeling dat er een veelzijdige studie wordt gemaakt van de huidige situatie en de vereisten om onze bestaande milieuvergunning om te zetten naar een omgevingsvergunning voor de komende 20 jaar. Om dit project van A tot Z te sturen zoeken wij een enthousiaste stagiair(e).

Periode Tot en met 2022 (in overleg te bespreken)
Contactpersoon Kylie Voet
E-mailadres myjob@smetgroup.be

 

GPD Stad Antwerpen

Omschrijving
Taken van een preventieadviseur kunnen we je leren. Wij hebben een preventiedienst met meerdere collega's preventieadviseurs. De taakafspraken kunnen in onderling akkoord afgesproken worden.
Periode Af te spreken
Contactpersoon Francois Colin
E-mailadres francois.colin@antwerpen.be

 

Technische Scholen Mechelen

Omschrijving
Technische Scholen Mechelen is een grote technische school met een divers aanbod van technische richtingen. Hierdoor hebben we verschillende soorten praktijklokalen en externe stageplaatsen in de vorm van bouwprojecten. Er is een waaier aan mogelijkheden voor stagiairs om mee te werken aan grote en kleine projecten, risico-analyses, metingen enz. We zijn ook gestart met een digitaal facillity- en preventiemanagementsysteem datn ook een mogelijkheid biedt om aan mee te werken.
Periode hele jaar mogelijk
Contactpersoon Liesl Pretorius
E-mailadres liesl.pretorius@tsmmechelen.net

 

Smurfit Kappa Van Mierlo

Omschrijving
Je wordt begeleid in de uitvoering van de taken van een preventieadviseur. Het opmaken van RIE's, instructies opmaken, rapporten schrijven, toolboxen geven, noodplannen aanpassen, …. zijn dan je taken. Of , in overleg kan ook een gedefinieerd project uitgewerkt worden.
Periode in overleg te bepalen
Contactpersoon Wim Van Asbroeck
E-mailadres wim.van.asbroeck@smurfitkappa.be

 

Gudrun Commercial

Omschrijving
Bij Gudrun Commercial (een chocolade verwerkend bedrijf) staan er de volgende jaren verschillende projecten op til, met de nadruk op machineveiligheid en ergonomie. Gaande van ergonomische risicoanalyses van onze werkposten en het adviseren (of ook uitwerken) van oplossingen, tot het verhogen van de veiligheid van volledige productielijnen (die gebouwd zijn van voor de machinerichtlijn) en op een niveau brengen dat kan leiden tot CE-conformiteit. Als u hierin een uitdaging ziet om hieraan mee te werken, aarzel niet om mij te contacteren.
Periode Nu - 2022, verder te bepalen exact wanneer.
Contactpersoon Jens Van Gestel
E-mailadres jens.vangestel@chocolates.be

 

Scholengemeenschap Sint-Vincentius

 

Omschrijving
Scholengemeenschap Sint-Vincentius telt 9 lagere scholen met 11 vestigingsplaatsen. Tijdens je stage kan je meewerken om de wettelijke taken rond welzijn mee op te volgen. Het uitvoeren van controles, risico-analyses, enz binnen de verschillende scholen. Mogelijkheid om een specifiek thema verder uit te werken voor bv. een eindwerk.
Periode Tijdens het schooljaar
Contactpersoon Senne Vandaele
E-mailadres senne.vandaele@sgstvincentius.be

 

Euro Pool System bvba

Omschrijving
Euro Pool System is gespecialiseerd in herbruikbare verpakkingen voor groenten, fruit en verpakte levensmiddelen. Het bedrijf is in volle groei en er zijn dus voldoende uitdagende projecten voor de toekomstige milieucoördinator en/of preventieadviseur. De stage kan in samenspraak met de stagair in Sint-Katelijne-Waver of in Zellik worden uitgevoerd.
Periode De periode kan worden afgestemd met de stagair
Contactpersoon Anne De Middelaer
E-mailadres anne.demiddelaer@europoolsystem.com

 

PPG

Omschrijving

We bieden een interessante stage aan in de chemiesector. Je wordt begeleid door een team van EHS-verantwoordelijken met heel veel ervaring! Ons aanbod is heel ruim: we bekijken niet alleen proces- en arbeidsveiligheid maar ook ergonomie, community engagement en zo veel meer.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo snel mogelijk je cv door!

Periode onderling af te stemmen
Contactpersoon Kim Coppieters
E-mailadres kcoppieters@ppg.com

 

Instituut voor Tropische Geneeskunde

Omschrijving

Het ITG is een Stichting van Openbaar nut met privaatrechterlijk karakter, een internationaal gekende organisatie voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische infectieziekten en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het ITG beschikt over een dienst Veiligheid, Welzijn en Milieu waar stagiairs preventieadviseur en milieucoördinator kunnen proeven van het dagelijkse werk/taken en leven als preventieadviseur of milieucoördinator. Een grote waaier aan mogelijkheden: risicoanalyses, procedures, CPBW, rondgangen, werkgroepen, opleidingen,...met verschillende facetten zoals biologische, chemische en fysische risico's, machineveiligheid, noodplanning, ...
Voordat de stage toegekend wordt, volgt er eerst een kennismakingsgesprek om na te gaan wat de verwachtingen van de school en stagiair zijn alsook om de doelstellingen van de stage samen te bepalen.

Periode Stage kan het ganse jaar, uitgezonderd zomervakantie.
Contactpersoon Liesbet De Graef
E-mailadres vwm@itg.be 

 

GECON bvba

Omschrijving Gecon neemt de wettelijke verplichtingen rond arbeidsveiligheid over van de kmo om deze in zijn naam te vervullen. Zo zorgt Gecon ervoor dat de kmo in orde is met de nodige wettelijke verplichtingen rond arbeidsveiligheid. De taken voor een toekomstige stagiair zijn het uitvoeren van audit bezoeken, opstellen van risicoanalyses, jaaractieplannen, enz.
Periode Liefst zo snel mogelijk.
Contactpersoon Frédéric Cautaerts
E-mailadres frederic.cautaerts@geconbvba.be

 

Cargill NV Antwerpen

Omschrijving Dat kan breed zijn, diverse onderwerpen zijn zeker mogelijk :
 • onthaal nieuwe contractors : marktonderzoek instructiefilm + software
 • organisatie veiligheidsdag
 • ...
Periode Vanaf september 2018
Contactpersoon Danny Cornelis
E-mailadres danny_cornelis@cargill.com

 

Umicore site Olen

Omschrijving
Algemene ondersteuning voor de wettelijke taken van preventie adviseur (viseren van bestellingen, indienstellingen) nazien interne procedures, uitvoeren van rondgangen.
Contactpersoon Inez Jordens
E-mailadres Mark.Vaes@eu.umicore.com

 

Impextraco Heist-op-den-Berg

Omschrijving
Impextraco is een toonaangevende producent en leverancier van micro-ingrediënten voor de veevoederindustrie. Deze internationale speler uit Heist-op-den-Berg ontwikkelt en commercialiseert functionele ingrediënten die zowel het voeder als dier beschermen en de nutritionele kwaliteit van veevoeders optimaliseert.
 
Als stagiair op onze HSE (Health Safety Environment)-dienst krijg je de kans om de theorie toe te passen in de praktijk. Je mag meewerken aan de uitbouw van het preventiebeleid. De taken van de preventieadviseur en milieucoördinator zijn zeer uiteenlopend. Volgende disciplines komen bij Impextraco terug: arbeidsveiligheid, psychosociale aspecten, bedrijfshygiëne, ergonomie en milieu. Meer info
Periode Onbeperkt
Contactpersoon Sabine Jacobs
E-mailadres sjacobs@impextraco.be

 

ZNA (Ziekenhuisnetwerk Antwerpen)

Omschrijving
De taken van een preventieadviseur
Periode Af te spreken
Contactpersoon François Colin
E-mailadres serge.verret@zna.be

 

CHEP

Omschrijving
Taken binnen het veiligheidsbeleid zijn zeer divers, maar steeds onder begeleiding van de preventieadviseur:
 • Wekelijkse rondgangen in productie
 • Bijwonen van het CPBW
 • Bijstaan in admin. taken van het veiligheidsbeleid
 • Opstellen (en geven) van toolboxmeetings
 • Helpen bij revisie van risicoanalyses en arbeidsongevallenonderzoek (indien van toepassing)
 • Bijwonen van veiligheidsgerelateerde training
Periode Flexibel en te bepalen in samenspraak met stagiair(e)
Contactpersoon Sofie Van Steerteghem
E-mailadres sofie.vansteerteghem@chep.com

 


Limburg

EFTEC NV

Omschrijving

EFTEC NV, gevestigd in Genk, is een dochteronderneming van EMS-Chemie Holding AG in Zwitserland. Zij is een belangrijke toeleverancier van de automotive sector in Europa en gespecialiseerd in de vervaardiging van procesmaterialen. Haar eindproducten zijn plastisolen bestemd voor toepassingen zoals coating, bonding, sealing en damping systems. De stage kan in samenspraak met de stagiair besproken worden in functie van zijn / haar opdracht / functie. Volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

 • Opmaak en / of actualisatie van risicoanalyses (Brandveiligheid, chemische agentia, ATEX, ...);
 • Opstellen van VIK's;
 • Opmaken taakrisicoanalyses;
 • Update van de noodplannen;
 • Indienststelling arbeidsmiddelen;
 • Administratieve taken van de IDPBW;
 • Sensibilisatie van de werknemers met behulp van maandelijkse thema's
 • Lopen van veiligheidsrondes;
 • Opvolgen contractoren en derden;
 • Opstellen toolboxen en ondersteunen leidinggevenden in deze te organiseren.
Periode Af te spreken
Contactpersoon Tom Bangels
E-mailadres tom.bangels@eftec.com

 

Ziekenhuis Oost-Limburg A.V. (ZOL A.V.)

Omschrijving

Heb je interesse in een boeiende stage over één over meerdere welzijnsdomeinen (arbeidsveiligheid of -gezondheid, ergonomie, psychosociale aspecten, arbeidshygiëne, verfraaiing van de werkplaatsen of het intern milieu), een milieuthema, radioprotectie of wil je je verdiepen in een intern noodplan / extern rampenplan, neem dat gerust contact op. Een team van enthousiaste medewerkers, artsen en andere interne of externe stakeholders zijn bereid je te begeleiden in je persoonlijke groei om zo het welzijn op het werk binnen Ziekenhuis Oost-Limburg te performeren.

Locatie campussen: Sint-Jan (Genk), Sint-Barbara (Lanaken), Maas en Kempen (Maaseik) en het Medisch Centrum André-Dumont (Waterschei).

Periode In overleg - flexibiliteit is onze troef
Contactpersoon Dominic Hermans
E-mailadres dominic.hermans@zol.be

 

Vandersanden

Omschrijving

Vandersanden is een steenbakkerij met als Belgische vestigingen Spouwen, Lanklaar en Maasmechelen. Binnen je stage is het mogelijk om de interne preventieadviseur en de HSE Manager te assisteren in volgende taken:

 • Uitvoeren werkplekinspecties;
 • Opmaken taakrisicoanalyses;
 • Update noodplannen en organiseren van noodoefeningen;
 • Lopen van veiligheidsrondes;
 • Opvolgen contractoren;
 • Opstellen toolboxen en ondersteunen leidinggevenden in deze te organiseren;
 • ...

Naast de assistentie bieden we je tijdens je stage ook de mogelijkheid om zelf initiatieven voor te stellen en waar mogelijk uit te werken om de HSE Cultuur binnen Vandersanden vorm te geven.

Periode Periode te bepalen in overeenstemming met de stagiair
Contactpersoon Bart Latet
E-mailadres b.latet@vandersanden.com

 

H.Essers

Omschrijving

Te bespreken met de stagiair in het kader van zijn functie/opdracht. Binnen H.Essers zijn er zowel stage- als eindwerkmogelijkheden binnen preventie, welzijn, gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Opmaak en/of actualiseren van risicoanalyses (ergonomie, brandveiligheid, ..)
 • Opmaak specifieke taakrisicoanalyses (diverse taken)
 • Opmaak / optimaliseren van veiligheidsinstructiekaarten (i.f.v. RIE’s)
 • Indienststelling arbeidsmiddelen 
 • ...
Periode Te bespreken
Contactpersoon Benjamin Maris
E-mailadres Benjamin.Maris@Essers.com

 

Center Parcs Erperheide

Omschrijving

Taken die tot het takenpakket (kunnen) behoren:

 • Samenwerking en mee uitvoeren van dagdagelijkse taken met Safety&Pool manager
 • Controle en nakijken van bestaande risicoanalyses op diverse afdelingen en eventuele aanpassingen voorstellen
 • Energy Saving: onderzoek doen hoe er op het park aan energie kan bespaard worden om de doelstellingen van 2020 te behalen, opvolgen energieverbruiken.
 • Opvolgen ISO 14001 en ISO 50001: verbeterpunten en acties
 • Onderzoek naar lichamelijke klachten, ergonomie binnen de afdeling housekeeping, TD/TRD
 • Opsporen van conflicten in het schoonmaakrooster van de aqua mundo. Dit zowel voor de medewerkers van housekeeping/ochtendcleaning als medewerkers/redders van aqua mundo. Aanpassingen en maatregelen voorzien, op lijsten van poetsproducten met hun specificaties.
 • Onderzoek naar PBM’s en CBM’s op de afdelingen.
 • Controle en aanpassingen t.a.v. gevaarlijke stoffen en biologische agentia: maatregelen om blootstelling te beperken en ongewilde gebeurtenissen met gevaarlijke stoffen te voorkomen
 • Onderzoek naar fysieke belasting van medewerkers: werkhoudingen, bewegingen, manueel hanteren van lasten.
 • Onderzoek naar functie inhoud en werkdruk op de afdelingen: moeilijkheidsgraad, autonomie, contactmogelijkheden binnen de functie, informatievoorziening over de werkzaamheden, werktempo…
Periode Gedurende het hele jaar zijn er stagemogelijkheden
Contactpersoon Leen Jansen
E-mailadres leen.jansen@groupepvcp.com

 

Delhaize De Leeuw België

Omschrijving
Te bekijken in functie van opdracht stagiair, hierbij enkele topics: werken met derden, indienststelling van arbeidsmiddelen, intern verkeersplan, procedures en werkinstructies,...
Contactpersoon Katrien De Padt
E-mailadres kdepadt@delhaize.be

 


Vlaams-Brabant & Brussel

MediaMarkt Saturn 

Omschrijving

Taakomschrijving:

De Interne Dienst van MediaMarkt Saturn België zoekt een enthousiaste stagiair(e) voor een tijdelijke opdracht. Een leuke kans om MediaMarkt achter de schermen te leren kennen door winkelbezoeken uit te voeren en de veiligheid in de winkels te verbeteren. Op het hoofdkantoor te Asse-Zellik werk je samen met de Head of Health, Safety & Sustainability om de schouders te zetten onder een aantal projecten. Zin om H&S kennis en ervaring op te doen in een dynamische omgeving binnen de retail sector?

Laat van je horen!

Le Service Interne de MediaMarkt Saturn Belgique est à la recherche d’un(e) stagiaire enthousiaste pour une mission temporaire. Une excellente occasion de connaître MediaMarkt dans les coulisses en effectuant des visites en magasin et en améliorant la sécurité dans les magasins. Au siège social d’Asse-Zellik, vous travaillez avec le responsable Health, Safety & Sustainability sur des projets. Vous souhaitez acquérir des connaissances et de l’expérience en matière de santé et de sécurité dans un environnement dynamique dans le secteur de la vente au détail ?

Laissez-nous vous entendre!

 

Periode 01/05/2023 - 01/12/2023
Contactpersoon  Kim Callebaut
E-mailadres

mm.benelux.health-safety@media-saturn.com

 

Randstad Group NV

Omschrijving

Als stagiair kom je mee in een team van 8 preventieadviseurs terecht die onder elkaar het Belgisch grondgebied bestrijken. We hebben dagelijks 10.000 eigen werknemers en 40.000 uitzendkrachten aan de slag. Je helpt vooral mee om de preventie voor hen bij onze klanten in goede banen te leiden. Een stage bij Randstad brengt je in contact met alle grotere bedrijven in je regio, in alle sectoren en alle beroepsrisico's. Het is de meest brede stage die je kan bedenken. En een toegang tot heel veel sectoren/bedrijven.

Periode  Te bespreken
Contactpersoon  Pascal Meyns
E-mailadres pascal.meyns@randstadgroup.be

 

UZ Brussel

Omschrijving

Wil je naast de dagdagelijkse werking van en preventiedienst rond de welzijnsdomeinen, jouw schouders zetten onder grotere projecten zoals risicoanalyses, brandveiligheid, ergonomie, welzijn, het proces van aankoop tot indienststelling, ....neem dan gerust contact op met ons. Tijdens een selectieprocedure en een kennismakinggesprek wordt nagegaan of de doelstellingen van de stage kunnen afgestemd worden op de interne projecten en werking.

Periode Schooljaar 2021-2022
Contactpersoon Veerle Van Cutsem
E-mailadres veerle.vancutsem@uzbrussel.be

 

Arcadiascholen

Omschrijving

Wij vormen een scholengemeenschap van 13 scholen (secundaire scholen en basisscholen) in de Aarschotse regio met een centrale IDPBW. Het preventiedomein voor de stage wordt in onderling overleg bepaald.

Periode Af te spreken
Contactpersoon Koen Herregods
E-mailadres koen.herregods@arcadiascholen.be

 

Don Bosco Halle

Omschrijving

Stage in een preventiedomein naar keuze volgens de opdracht van de school. Wij zijn hierin zeer flexibel en passen ons aan aan de noden van de student.

Periode schooljaar 2020-2021
Contactpersoon Olivier De Pril
E-mailadres olivier.de.pril@donboscohalle.be

 

Carrefour

Omschrijving

Je komt terecht in één van de grootste interne preventiediensten in de privesector. Er is dus op elk moment wel iets "spannend" op de plank waar je mee je schouders onder kan steken. Richting geven aan je stage ervaring gebeurt dus best door middel van een intakegesprek, waar we uw interesses aftoetsen aan de lopende actieplannen. Bovendien maakt de preventienst deel uit van de Risk management afdeling en heb je volop kansen om je perspectief wat te verruimen.

Periode Dit kan in principe op elk moment, zolang de periode voldoende lang is om een waardevol leermoment te creëren.
Contactpersoon Luc Cooman
E-mailadres Luc_Cooman@carrefour.com

 

VALENS NV - Eiffage (Bouwsector)

Omschrijving

Praktische en administratieve assistentie verlenen binnen de Preventiedienst die bestaat uit 2 preventieadviseurs.
Bv. Uitwerken van enkele preventietools gericht op de afdeling Productie (bouwwerven)
Bv. Meewerken aan de uitbouw van een dynamisch risicobeheersysteem voor de onderneming

Valens NV is een tweetalige onderneming (FR + NL). Beschikken over een praktische kennis van het Frans (spreken) is uiteraard een voordeel. De inhoud van de stage kan in onderling overleg met de kandidaat bepaald worden à rato van de behoeften van de kandidaat en de noodzaak binnen Valens NV.

Periode Eender welke periode vanaf 01/01/2020 - in onderling overleg
Contactpersoon Koen Van Ruymbeke
E-mailadres koen.vanruymbeke@eiffage.com

 

Continental Bakeries Belgium

Omschrijving
Continental Bakeries is een Europese bakkerijgroep gespecialiseerd in de productie van koekjes, broodvervangers en toast. Wij richten ons op private label producten en op een aantal prachtige eigen merken. Onze Belgische vestiging gelegen in Ghislenghien is gespecialiseerd in de productie van rijst en maiswafels. De scope van de opdracht is veelzijdig en zal gestuurd worden in functie van de interesses en vaardigheden van de kandidaat. Machineveiligheid, brandveiligheid, ergonomie, opleiding, audits zijn enkele van de facetten die aan bod kunnen komen.
 
Vereisten: goede kennis van het Frans
Contactpersoon Patrick Terrasse
E-mailadres patrick.terrasse@continentalbakeries.com

 

ViTeS Maatwerkbedrijven

Omschrijving

ViTeS verenigt als belangrijke speler in de sociale economie negen rechtspersonen in één personele unie. De bedrijvengroepen De Vlaspit, Televil, SPIT en Mivavil werken samen onder de naam ViTeS. .
Samen bouwen we een duurzame organisatie uit. Permanente ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening en coachende ondersteuning van de medewerkers zijn hierbij prioritair.

Een mogelijk takenpakket kan bestaan uit:

 • opmaak risicoanalyses
 • opstellen werkpostfiches
 • opmaak noodplan en brandpreventiedossier
Periode Kan onderling afgesproken worden
Contactpersoon Annemie Gybels
E-mailadres vacatures@vites.be

 

Henkel Belgium Operations NV

Omschrijving
- Samen met Operatoren werkpostanalyses uitwerken (Seveso-bedrijf)
- Evalueren e-SDS-en
- Te bespreken
Periode Geen voorkeur
Contactpersoon Geert Hellinckx
E-mailadres Geert.Hellinckx@Henkel.com

 

SYNTRA Midden-Vlaanderen vzw

Omschrijving
Assistent preventieadviseur met nadruk op veiligheidsmaterie. Indien gewenst is combinatie met kwaliteitszaken (ISO, processen, klantentevredenheid) ook mogelijk.
Periode Overeen te komen
Contactpersoon Wim Blommaert
E-mailadres wim.blommaert@syntra-mvl.be

 


Oost-Vlaanderen

Crealis Belgium

Omschrijving

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het conditioneren en blenden van koelgassen en koelmiddelen (glycolen) voor verschillende industrieën zoals o.a. de automobiel industrie.

Voor onze site in Sint-Niklaas zoeken we een enthousiaste en leergierige stagiaire.

Er zijn momenteel een aantal projecten lopend die te maken hebben met o.a. het updaten/ uitwerken van risicoanalyses, DRBS, psychosociaal beleid. Afhankelijk van de nood en vaardigheden kunnen we zien wat voor beide partijen interessant en leerrijk is.

Indien je geïnteresseerd bent horen we graag van je om te zien of er een wederzijdse klik is en we een project/takenpakket kunnen aanbieden dat in lijn is met de verwachtingen.

Periode

Vrij te kiezen

Contactpersoon Wendy Thys
E-mailadres

wthys@dehon.com

 

Bernardusscholen

Omschrijving

De Bernardusscholen in Oudenaarde zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) om ons team van de Interne Preventiedienst te versterken. Als stagiair(e) bij de Interne Preventiedienst werk je mee in de dagdagelijkse werking en bouw je ervaring op in verschillende welzijnsdomeinen. Je helpt mee aan het verbeteren van de veiligheidscultuur, het opmaken van advies, risicoanalyses en veiligheidsplannen. Als je interesse hebt in de stageplaats bij de Interne Preventiedienst van de Bernardusscholen, kun je je motivatiebrief en CV naar het aangegeven e-mailadres sturen.

Periode

September - juni (in onderling overleg)

Contactpersoon Jonas Daragas 
E-mailadres

jonas.daragas@bernardusscholen.be

 

Limagrain Belgium

Omschrijving

Limagrain Belgium wil voor zijn nieuwe site het volledige veiligheidsbeleid herdefiniëren. Daarbij willen we de veiligheidscultuur een upgrade geven en onze administratie up to date brengen. Wil jij mee ontdekken hoe we dit doen, samen uit de startblokken schieten met ons en beleven hoeveel toegevoegde waarde preventie kan brengen in een organisatie ? Jouw input is voor ons net zo belangrijk als die van alle andere actoren, dus jij wordt mee het fundament binnen onze organisatie.

Periode

Januari 2023 - juni 2023

Contactpersoon Michel Beyaert
E-mailadres

michel.beyaert@limagrain.be

 

ChocDecor

Omschrijving

ChocDecor, gelegen te Lokeren, is producent van gedecoreerde chocolade lolly's en holfiguren met een 60-tal werknemers. Er zijn 3 gebouwen op 3 verschillende adressen (250m van elkaar gelegen): een productiegebouw en 2 magazijnen.

Wij bieden een stageplaats aan waarbij verschillende opdrachten mogelijk zijn, afhankelijk van jouw interessegebied, waarbij je voor de gekozen opdracht deze uitvoert voor de 3 gebouwen.

 • Opstellen/revisie van VIK's voor machines
 • Opmaken/revisie van het brandpreventiedossier, intern noodplan
 • Opmaken/revisie van de risicoanalyses (staande werkzaamheden, manueel hanteren van lasten, moederschapsbescherming, arbeidsmiddelen, chemische agentia,...)
Periode

Periode vrij te kiezen

Contactpersoon Kristof Wielfaert 
E-mailadres

kristof@chocdecor.be

 

Coca Cola Company

Omschrijving

In samenwerking met The Coca-Cola Company is Coca-Cola Europacific Partners in België het bedrijf dat de productie, warehousing, distributie en verkoop verzorgt van je favoriete dranken.

We zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die de uitdaging wil aangaan om onze interne dienst te ondersteunen bij de wettelijke taken

 • mee het globaal preventieplan verder uit te werken
 • Chemische agentia beoordelen en in  centraal systeem integreren (reeds bestaande)
 • Verkeersplan mee helpen opstellen
 • Opmaak en/of actualiseren van risicoanalyses
 • ...
Periode

Sept. – Juni, Periode te bepalen in overeenstemming met de stagiair.

Hou er wel rekening mee dat dit de nodige tijd vergt. We rekenen dan ook op een stage bij ons van minstens 30 dagen.

Contactpersoon Charlotte Vermoesen
E-mailadres

cvermoesen@ccep.com

 

Katholiek Onderwijs Ronse

Omschrijving
Katholiek Onderwijs omvat scholen van kleuteronderwijs tot en met secundair. Je zal tijdens je stage kennis maken en kunnen meewerken aan de taken en opdrachten van de lokale afdeling (IDPBW), binnen de welzijnswet. Dit bij een heel divers publiek en in samenwerking met een GIDPBW.
 • Meewerken aan risicoanalyses.
 • Meewerken aan de beheersplannen.
 • Meewerken aan de administratieve taken IDPBW.
 • Meewerken aan het inventariseren van de bedrijfsmaterialen.
 • Actief op zoek gaan naar risico's.
 • Onderzoek naar nieuwe preventiemiddelen,...
 • Evaluatie en aanpassingsvoorstellen i.v.m. instructies/procedures.
 • Opbouw van VIKs/IKs.
 • Verwerken van keuringsverslagen.
 • Communicatie en management met mensen.
Periode september-juni (in onderling overleg)
Contactpersoon Jean-Marie Demeyer
E-mailadres jeanmariedemeyer@koronse.be

Culinor N.V.

Omschrijving
Culinor is een belangrijke producent van kant en klaarmaaltijden voor de Europese retail en foodservice markt. Voor onze sites in het Gentse zijn we op zoek naar een stagair om onder leiding van een ervaren preventieadviseur mee te werken aan de risicoanalyses brand, de interne noodplannen, de evacuatieplannen, de interventiedossiers, ...
Periode 2021-2022
Contactpersoon Steven Van De Velde
E-mailadres steven.vandevelde@culinor.com

 

Utexbel NV

Omschrijving
Uitvoeren van Risico-analyse elektrische installaties LS&HS - Kennis elektrische installaties is noodzakelijk - begeleiding door IDPBW
Periode september 2021 - december 2021
Contactpersoon Koen Van den Berghe
E-mailadres  koen.van.den.berghe@utexbel.be

 

De Nestor

Omschrijving

Onder begeleiding van ervaren preventieadviseurs opdrachten uitvoeren met betrekking tot het opmaken van een brandpreventiedossier, intern noodplan, risicoanalyse brand, opmaken van veiligheidinstructiekaarten, opmaak van diverse documenten, enz.

Periode Gedurende het jaar
Contactpersoon Hervé Buisset
E-mailadres herve.buisset@denestor.be

 

Katholiek Onderwijs Ronse

Omschrijving

Katholiek Onderwijs omvat scholen van kleuteronderwijs tot en met secundair. Je zal tijdens je stage kennis maken en kunnen meewerken aan de taken en opdrachten van de IDPBW, binnen de welzijnswet. Dit bij een heel divers publiek en in samenwerking met een GIDPBW.

Specifiek gaat dit over:

 • Meewerken aan risicoanalyses.
 • Meewerken aan de beheersplannen.
 • Meewerken aan de administratieve taken IDPBW.
 • Meewerken aan het inventariseren van de bedrijfsmaterialen.
 • Actief op zoek gaan naar risico's.
 • Onderzoek naar nieuwe preventiemiddelen,...
 • Evaluatie en aanpassingsvoorstellen i.v.m. instructies/procedures.
 • Opbouw van VIKs/IKs.
 • Verwerken van keuringsverslagen.
 • Communicatie en management met mensen.
Periode Schooljaar 2020-2021 (specifieke periode in onderling overleg)
Contactpersoon Jean-Marie Demeyer
E-mailadres jeanmariedemeyer@koronse.be

 

VIVES

Omschrijving

Stedelijke preventiediensten (kan bij interne preventieambtenaar zijn, noodplanning of evenementen, radicalisering, samenleven …) van Ronse, Roeselare, Wervik, Menen, Kortrijk, Brugge, Zwevegem, Evergem, … Politiezones (preventie of analyse): Arro, Riho, Vlas, Gent, … Bedrijven (arbeid en veiligheid): Barco, Mc Bride, Daikin, Stadsbader, … Overheid: federaal crisiscentrum, Noodplanning West-Vlaanderen, Groendienst West-Vlaanderen, Directie interne veiligheid, … Hulpverleningszones (o.a. Fluvia en HVZ1), Ziekenhuizen (o.a. Jan Yperman), defensie, scholen (o.a. Rhizo, Guldensporencollege, …) …

De stage bestaat uit een verkenningsstage (4 mei - 19 juni) en een verdiepingsstage (2 november 2020 – 15 januari 2021). Tijdens de verkenningsstage leert de stagiair de organisatie en zijn taken kennen. Een aantal opdrachten staan reeds in het takenpakket. Tijdens de verdiepingsstage werkt de stagiair minimaal één volledig preventie- of veiligheidsgerelateerd project uit, voorgelegd door de stageplaats, dit naast de “gewone” stageopdrachten.

Periode 4 mei / 18 mei - 19 juni / 3 juli (afhankelijk van de startdatum, 6 volle weken stage of 30 dagen)
Contactpersoon Pedro Fioen
E-mailadres pedro.fioen@vives.be

 

ADF TIB NV Gent

Omschrijving
Ondersteuning bij opmaak VGM projectplannen.
Verwerking van veiligheidscijfers & HSEQ rapportage werknemers.
Voorbereiding HSE presentaties & technische vergaderingen.
Meewerken aan uitwerking toolboxmeetings.
Assistentie bij opvolging audits, observaties, veiligheidsontmoetingen en actieplannen.
En diverse taken in kader van welzijn en preventie op het werk
Periode Te bespreken
Contactpersoon Catherine Opsomer
E-mailadres catherine.opsomer@groupeadf.com

 

BPI Formipac

Omschrijving
In overleg kan bepaald worden in welke taken de stagiair de preventieadviseur kan ondersteunen. Dit kan gaan over het uitvoeren van risicoanalyses, het opmaken van veiligheidsinstructiekaarten, het uitwerken en geven van toolboxen, ...
Periode Heel het jaar door.
Contactpersoon Ken Coppieters
E-mailadres k.coppieters@rpc-bpi.com

 


West-Vlaanderen

Alkern VOR Beton NV

Omschrijving

Bij Alkern VOR Beton in Roeselare werken een 75-tal enthousiaste werknemers die prefab betonproducten produceren voor publieke en private projecten.

We zijn op zoek naar een enthousiaste stagair die samen met ons ergonomische verbeteringen opspoort en implementeert voor onze werknemers. Je wordt hiervoor bijgestaan door onze interne preventieadviseur.

Staan op het menu: een werkpostanalyse in nauwe samenwerking met de werknemers zelf, de markt verkennen om bestaande en betaalbare oplossingen te vinden, tips en trics aanleveren voor een goede werkhouding, preventiemaatregelen voorstellen en een stappenplan uitwerken waar de werkgever zich in kan vinden.

 

Periode Af te spreken
Contactpersoon Wouter Van Vooren 
E-mailadres wouter.vanvooren@alkern.be

 

Doro bv

Omschrijving

Ondersteuning van de veiligheidsmedewerkers on the field en back-office ondersteuning

Periode

1/1 tem 31/12

Contactpersoon Valerie Veldeman
E-mailadres valerie@doro-hse.com

 

Scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge

Omschrijving

Diverse projecten:

 • Opmaak veiligheidsinstructiekaarten
 • Opmaak risicoanalyses
 • Opmaak procedures volgens afspraak i.f.v. eigen sterktes
 • Inventarisatie arbeidsmiddelen werkplaatsen updaten
Periode

Doorlopend

Contactpersoon Kurt Pauwels
E-mailadres kurt.pauwels@bcpop.be

 

Woonzorggroep GVO

Omschrijving

Woonzorggroep GVO is een woonzorgnetwerk van tien autonome ouderenvoorzieningen verspreid over gans West-Vlaanderen. Zowel in de eigen omgeving als in onze woonzorgcentra kunnen ouderen met een zorgvraag rekenen op onze kennis en expertise.

GVO ondersteunt en begeleidt de voorzieningen in het uitbouwen van hun eigen werking en aanbod. Met een sterk ontwikkelde visie rond zorginnovatie, zorgethiek en dementie willen we op elke vraag een passend antwoord geven.

Taakomschrijving:

Als stagiair ondersteun je de centrale preventieadviseur (Niv. 1) en de lokale preventieadviseurs bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld:

 • input en concretisering van JAP - GPP
 • toolboxen ontwikkelen - uitwerken en uittesten
 • Uitwerken van een specifieke risicoanalyse
 • Bijwonen van werkgroep preventie - CPBW - ...
 • Ontwikkelen van een concreet preventiethema
 • ...

Kortom je voert je stage uit in een no nonsense  omgeving waar in een open geest wordt gecommuniceerd en waar je input - inbreng daadwerkelijk wordt uitgevoerd - toegepast in de voorzieningen behorende tot de woonzorggroep GVO.

De hoofdzetel is gelegen te Kortrijk - heel vlot bereikbaar maar kan evengoed in één of meerdere van de aangesloten voorzieningen plaatsvinden (locaties zie website).

Aarzel niet om contact op te nemen voor verdere informatie / toelichtingen of voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Periode

Gedurende het volledige jaar

De stage kan gedurende een langere periode (bvb een vaste dag per week) of in blok (één of meerdere maanden aaneensluitend).

Contactpersoon Sigmund De Sloovere 
E-mailadres sigmund.desloovere@gvo.be

 

Plopsa NV

Omschrijving

Taakomschrijving:

 • Opstellen en uitwerken van een jaaractieplan en een dagelijks actieplan om continuous improvement te realiseren.
 • Werkpostfiches en risicoanalyses van stagiaires opstellen en updaten waar nodig
 • Via een online wetgevende databank een overzicht van de van toepassing zijnde wetgeving realiseren en updaten
 • Aangiftes van arbeidsongevallen ondersteunen en bijhouden statistieken (KPI’s) rond arbeidsongevallen
 • Lopende en gesloten dossiers sorteren, structureren en klasseren
 • In voege zijnde veiligheidsprocedures kritisch nakijken en updaten waar nodig.
 • Rondgangen in de parken uitvoeren om verbeterpunten te detecteren
 • Jaarlijkse revisie van interne noodplannen ondersteunen

Jouw profiel:

 • Je staat open om veel bij te leren en je wil kennis maken met het HSE-landschap van de Plopsa Group.
 • Je volgt een bachelor- of masteropleidingen en hebt interesse in welzijn op het werk en milieuwetgeving.
 • Een basiskennis van de Wet Welzijn op het Werk en/of de VLAREM wetgeving is een pluspunt.
 • Je bent sterkt in het verwerken van informatie en verslaggeving naar duidelijke en gestructureerde procedures
 • Je hebt een degelijke basiskennis van Nederlands, Frans en Engels.
Periode Vrij te bespreken
Contactpersoon Joachim Doclot
E-mailadres team@plopsa.be

 

Clarebout

Omschrijving

Het mee uitwerken van LOTOTO en vergunningen en mee het preventieteam ondersteunen.

Periode 2022 -2023
Contactpersoon Andy Van Hoyweghen
E-mailadres Andy.vanhoyweghen@clarebout.com  

 

Anticimex

Omschrijving

Anticimex profileert zich als The Modern Pest Control Company. Wij staan in voor de preventie en monitoring van plaagdieren bij diverse bedrijven en ook particulieren. We zijn VCA* gecertifieerd en zijn op zoek naar een stagiair die ons kan helpen om het management systeem meer op punt te zetten door een topic uit te werken in het kader van een eindwerk.

Er zijn diverse opdrachten mogelijk, waaronder:

 • Ergonomie: lichamelijke belasting van de techniekers in kaart brengen en preventiemaatregelen formuleren.
 • Ergonomie – beeldschermwerk: de werkposten analyseren en preventiemaatregelen formuleren.
 • Uitwerken van een risicoanalyse van diverse taken van techniekers: volgen van werknemers op de baan, risico’s inventariseren en preventiemaatregelen formuleren.
Periode Onderling af te spreken
Contactpersoon Inge Dupont
E-mailadres safety@anticimex.be

 

 

RHIZO scholengroep - Preventiedienst

Omschrijving
Diverse projecten:
 • Veiligheidsinstructiekaarten opmaken volgens een sjabloon
 • Auditeren van specifieke werklokalen zoals laslokalen, houtateliers, sportzalen...
 • Controles van beschermingsmiddelen
 • Opzetten van eigen projecten volgens jouw interesseveld
 • Meehelpen aan inventarisatie van arbeidsmiddelen
 • Opstellen van een instructiehandboek
Periode Doorlopend
Contactpersoon Dag Geeraert
E-mailadres dag.geeraert@rhizo.be

 

Van Huele Gebr.

Omschrijving

Opmaak en ingave van VIK's en SDS fiches in ons digitaal platform VCA Online.
Gedurende de stageperiode krijg je ook een praktische invulling door het uitvoeren van werkplekinspecties (op bouwwerven), opmaak van risicoanalyses, opmaak en geven van toolboxen, kortom theorie in combinatie met de praktijk.

Periode Te bespreken met de stagair
Contactpersoon Marc Samaey
E-mailadres marc@van-huele.be

 

De Vleugels

Omschrijving

Opmaak risicoanalyses, veiligheidsinstructiekaarten, procuctveiligheidskaarten,..

Periode voorjaar 2021
Contactpersoon Jan Langedock
E-mailadres jan.langedock@devleugels.be

 

Agrafresh

Omschrijving

Actief meehelpen aan het veiligheidsbeleid;

 • verdere evaluatie van gevaarlijke producten + bepalen van pbm's
 • medewerkers bewust maken van het correct gebruik van de pbm's,
 • periodieke controles,
 • verder op punt zetten van de risico analyses,
 • herevaluatie van de werkpostfiches,
Periode 2020 - ...
Contactpersoon Elodie Duquesnoy
E-mailadres elodie.duquesnoy@hotmail.com

 

Logi-technic

Omschrijving
 • Maken van eindwerken binnen bedrijf
 • Actief meehelpen aan het actief veiligheidsbeleid
 • Administratieve taken
Periode Gedurende het hele jaar
Contactpersoon Tim Lagaisse
E-mailadres Tim.lagaisse@Logi-technic.be

 

CNH Industrial Belgium NV

Omschrijving
Diverse opdrachten zijn mogelijk, afhankelijk van interesseveld stagiar. Enkele voorbeelden:
 • Opmaak risicoanalyse verlichting in werkplaatsen
 • Opmaak risicoanalyse CO2-gehalte in burelen, vergaderzalen, ...
 • Nazicht werkpostanalyses in de werkplaats
 • Uitwerken van een gezondheidscampagne
 • ...
Periode Periode af te spreken met stagiair
Contactpersoon Marleen Cool
E-mailadres marleen.cool@cnhind.com

 

Internaat-aan-zee

Omschrijving
Helpen bij de preventiemappen, periodieke controles, op punt zetten van de veiligheid, risico analyses, werkpostfiches,...
Periode Schooldagen
Contactpersoon Isabelle Vandenberghe
E-mailadres beheerder@internaat-aan-zee.be

 

Aviko Belgium NV

Omschrijving

Aviko Groep is Europees marktleider van verse, diepgevroren en gedroogde aardappelproducten. Daarnaast is Aviko één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld. Veiligheid is een van de kernwaarden van de Aviko Groep. Voor de vestiging in Proven (Poperinge) staan we open om een stagiair te begeleiden. De preventiedienst werkt nauw samen met andere afdelingen, want wij gaan uit van een geïntegreerde aanpak voor preventie, voedselveiligheid en kwaliteit. Wij kunnen ondersteuning gebruiken bij de verdere ontwikkeling en implementatie van het veiligheidsmanagementsysteem. In deze stage combineer je administratief werk met praktijk in samenspraak met de preventieadviseur en verschillende andere afdelingen. Er is eveneens ruimte om een veiligheidsproject op te zetten en/of eindwerk te maken. In elk geval geen saaie stage! Je taken houden o.a. volgende zaken in:

Administratief

 • opvolgen van bestaande procedures
 • gegevens bijhouden en verwerken
 • nieuwe procedures opstellen/aanpassen
 • risicoanalyses opstellen, evalueren en aanpassen
 • planningen organiseren

Praktijk

 • inhoud van risicoanalyses aftoetsen in de praktijk
 • signalisering en labeling op installaties controleren, updaten en aanpassen
 • veiligheidsrondgangen
 • toetsen aan wetgeving
 • communicatie over veiligheid
Periode onderling af te spreken
Contactpersoon Evelyn Tyteca
E-mailadres evelyn.tyteca@aviko.com

 

Bobbejaanland

Omschrijving

Stagiair(e) Safety & Preventie Bobbejaanland. Jij zet alles op alles om jezelf verder te ontwikkelen als meewerk stagiair(e) op onze afdeling Safety. Door jouw kritische blik op veiligheid weet jij je steentje bij te dragen binnen deze afdeling. Jouw meewerk stage vindt plaats binnen de afdeling Health, Safety & Environment. Veiligheid is prioriteit 1  en daar zal deze stage zich hoofdzakelijk op richten. Je ondersteunt daarom veelal bij het opmaken van procedures, veiligheidsinstructies en bereid je risicoanalyses, controles en inventarisaties voor. Met jouw kennis van veiligheid weet jij de zaken op een praktische manier om te zetten in procedures en analyses.

 

Wat het nog leuker maakt:

 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen de afdeling en daarbuiten
 • Veel contact met verschillende afdelingen
 • Een unieke werkomgeving waar geen dag hetzelfde is

Werken in het Plezantste Land ?

Ben je enthousiast en voel jij je helemaal thuis in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via onze jobsite ! 

GEZOCHT PROFIEL

Om voor deze leuke stage in aanmerking te komen:

 • Je volgt een bachelor- of masteropleiding en hebt interesse in welzijn op het werk en milieuwetgeving
 • Beheers je de Nederlandse taal uitstekend (Engels is een pluspunt)
 • Je hebt affiniteit met techniek en onze sector (attractieparken)
 • Heb je een uitstekende beheersing van het Microsoft Office pakket (met name Excel)
 • Ben je ondernemend
 • Leer je snel en ben je analytisch aangelegd
 • Wil je er alles uit halen om van je stage en succes te maken
 • Ben je niet bang om eigen initiatief te tonen en kan je zelfstandig werken

WIJ BIEDEN AAN

Wat bieden wij ? 

 • Een stage in 't Plezantste Land, een a-typische en dynamische werkomgeving
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen de afdeling en daarbuiten
 • Veel contact met verschillende afdelingen
 • Een unieke werkomgeving waar geen dag hetzelfde is

 

Periode nog te bepalen in functie van de opties van de stagiair
Contactpersoon Jente Van Hees
E-mailadres jente.van.hees@bobbejaanland.be 

 

Sunparks De Haan

Omschrijving

Administratief:

 • Nieuwe procedures opstellen;
 • Bestaande procedures vergelijken en eventueel aanpassen;
 • Risicoanalyses evalueren en aanpassen;
 • Huidige veiligheidsvergunningen vergelijken en aanpassen;

Veldwerk:

 • Inhoud van risicoanalyses aftoetsen in de praktijk;
 • Signalisering en labeling op installaties controleren, updaten en aanpassen;
Periode Heel het jaar door
Contactpersoon Sarah Devriese
E-mailadres sarah.devriese@groupepvcp.com

 

Libeco

Omschrijving Risico-analyses - Werkpostfiches opstellen - Veiligheidsinstructiekaarten - PBM's
Contactpersoon Christoph Bollen
E-mailadres christoph.bollen@libeco.be

 

Agrafresh

Omschrijving

Stageproject: ergonomie
Uitvoeren van een ergonomiescan, verbeteracties voorleggen, opleiding mbt ergonomie aan het personeel (zowel bedienden als operatoren)… Een deel van de arbeid in productie is nog steeds manueel; repetitieve bewegingen, heffen van lasten, … zijn deel van de dagelijkse arbeid. Wat kan er ondernomen worden om de impact van deze handelingen zo minimaal mogelijk te houden voor de operatoren. Worden deze taken beter op een andere manier uitgevoerd, zijn er eventueel hulpmiddelen die hier kunnen helpen, … Voor de administratieve medewerkers is het sedentair gedrag een aandachtspunt voor de ergonomie. Bij het uitvoeren van deze scan moet er dus in beeld gebracht worden welke dingen er reeds bestaan en wat er nog ondernomen kan worden om dit punt te optimaliseren.

Stageproject: (psycho)sociaal onderzoek
Luik 1 van dit project: daar wij een producent zijn in het verse gamma, moeten de bestellingen die binnenkomen op dag A ook op dag A produceren en laten vertrekken voor levering dag B bij de klant. Wat dus een zekere druk/stress geeft in productie. Doel van dit project is dus; waar zitten er struikelblokken, wat kan er ondernomen worden om een die druk/stress tot een aanvaardbaar niveau te brengen.

Luik 2 van dit project: algemene psychosociale scan (stressbeheersing, geweld, pesten, ongewenst seksueel gedrag, rookbeleid, preventie alcohol, drus en medicatie, nacht- en ploegenarbeid) op de verschillende afdelingen (voornamelijk verschil tussen administratieve afdeling en productie). Wat kan er allemaal preventief gebeuren om bepaalde zaken tegen te gaan, wat kan Agrafresh ondernemen om bepaalde problemen te verbeteren, …

Periode Gans het jaar mogelijkheid tot stage
Contactpersoon Elodie Duquesnoy
E-mailadres security@agrafresh.be

 

Mondi Poperinge NV

Omschrijving
Mondi Group is een wereldwijde marktleider in de papier- en verpakkingsindustrie. Mondi Poperinge is gespecialiseerd in de productie van openmond zakken met een PE-film, voornamelijk bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie. Veiligheid en preventie is een van de kernwaarden van de Mondi group.
De preventiedienst werkt nauw samen met de kwaliteitsdienst, want wij gaan uit van een geïntegreerde aanpak voor preventie, voedselveiligheid en kwaliteit. Wij kunnen ondersteuning gebruiken voor oa. taakrisico-analyses, optimaliseren branddossier, CE- dossiers productielijnen, LOTO-procedures, overschakeling OHSAS 18001 naar ISO45001 ...
Niet alleen ideaal voor een boeiende stage, maar ook mogelijkheden genoeg voor een lijvig eindwerk!
Periode Kan onderling afgesproken worden
Contactpersoon Frederike Syoen
E-mailadres frederike.syoen@mondigroup.com

 

Dana Belgium

Omschrijving
Uitrol opmaak VIK voor werkposten
Periode Gedurende het jaar
Contactpersoon Bea Vermeersch
E-mailadres bea.vermeersch@dana.com