Meesterschapstraining: meer impact als preventieadviseur

Als Prebes lid krijg je 1 extra individuele coaching sessie gratis

Het Provinciaal Veiligheidsinstituut organiseert een meesterschapstraining. Prebes leden die deelnemen ontvangen een gratis extra persoonlijke coaching sessie.

Hoe kan je als preventieadviseur echt een verschil maken? Je moet mensen overtuigen, weerstand wegwerken, communiceren, effectieve systemen opzetten … Impact hebben leer je al doende. We gaan in de training aan de slag met jouw voorbeelden en laten je veel oefenen in de groep of tussen de sessies, zodat je persoonlijke feedback kan krijgen. 

Schrijf je in en krijg 1 extra coachingsessie gratis »


 

Handboek - Welzijn op het Werk

Bestel als Prebes lid met korting

Het Veiligheidsinstituut lanceert een nieuwe editie van ‘Welzijn op het werk’. Het boek bestaat uit 44 brochures waarvan er 9 volledig herwerkt werden (zowel inhoudelijk als layoutmatig) en dit in samenwerking met CoBePrev. Centraal bij de herwerking staat de multidisciplinaire preventieadviseur van de toekomst, die op het vlak van elke welzijnsdiscipline mee kan werken met de specialist.

Als Prebes lid kan je het boek bestellen aan het voordeeltarief van € 170 (+ € 8 verzendingskosten) i.p.v.  € 189 (+ € 8 verzendingskosten). 

Bestel jouw exemplaar met korting »


 

Boek - Kwaliteit, veiligheid en milieu als geïntegreerde managementsystemen

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

In deze uitgave worden de managementsysteemnormen ISO 9001:2015 (kwaliteit), ISO 14001:2015 (milieu) en ISO 45001 (veiligheid) besproken. Deze nieuwe internationale standaarden gaan uit van een nieuwe aanpak en hebben een nieuwe structuur, die een integratie van de drie managementsystemen vergemakkelijkt. Ondermeer de begrippen managementsysteem, risicoanalyse, contextanalyse, externe audit, integratie van de systemen en kennismanagement worden besproken.

De prijs met korting bedraagt € 50,15 i.p.v. € 59 (incl. btw).

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Boek - De norm ISO 45001. Veiligheidsmanagementsystemen

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

De norm ISO 45001 bevat eisen voor een managementsysteem waarmee een organisatie haar risico's op het vlak van welzijn en veiligheid kan beheersen. Veiligheidsmedewerkers en preventie-adviseurs worden verondersteld vertrouwd te zijn met veiligheidsaspecten zoals incidentenonderzoek, machineveiligheid, toxische stoffen, psychosociale belasting, enz. Het betreft een studie over het ontwerp van norm zoals vandaag gekend. Mogelijks worden vóór de inwerkingtreding ervan nog enkele minimale verfijningen aangebracht.

De prijs met korting bedraagt € 38,25 i.p.v. € 45 (incl. btw).

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Boek - De norm ISO 14001. Milieumanagementsystemen

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

De nieuwe norm ISO 14001:2015 is de internationale standaard voor milieumanagement van een organisatie. Met een milieuzorgsysteem volgens deze norm kunnen bedrijven hun milieurisico’s beheersen. Zowel van productiebedrijven als van dienstverleningsbedrijven, overheidsbedrijven, zorginstellingen, … wordt meer en meer verlangd dat ze presteren volgens een milieumanagementsysteem. Medewerkers in dergelijke organisaties beheren milieu-impact via milieu-incidentenonderzoek, ketenbenadering, levenscyclusanalyse (LCA), audits, enz.

De prijs met korting bedraagt € 38,25 i.p.v. € 45 (incl. btw).

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Boek - De norm ISO 9001. Kwaliteitsmanagementsystemen

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

De nieuwe norm ISO 9001:2015 is de internationale standaard voor het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Zowel van productiebedrijven als van dienstverleningsbedrijven, overheidsbedrijven, zorginstellingen, ... wordt meer en meer verlangd dat ze presteren volgens een kwaliteitsmanagementsysteem. Medewerkers in dergelijke organisaties beheren kwaliteit via klachtenonderzoek, servicemanagement, selectie van contracten, leanmanagement, verbeteringstrajecten, enz.

De prijs met korting bedraagt € 41,65 i.p.v. € 49 (incl. btw).

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Opleiding - Wijzigingen ADR / IMDG 2017

Als Prebes lid ontvang je € 30 korting

Op 1 januari 2017 kent de regelgeving rond het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR) en over zee (IMDG) belangrijke wijzigingen. Daarom organiseert het veiligheidscentrum ESI (European Safety Institute) een praktijkgerichte studienamiddag om je te informeren en al je vragen te beantwoorden. De studienamiddag gaat door op dinsdag 8 november en vindt plaats in De Montil te Affligem.

De prijs met korting bedraagt € 180 i.p.v. € 210 (excl. btw).

Meer informatie en hoe inschrijven »


 

Boek - Duiding Welzijn op het werk - Publieke en private sector

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

Duiding Welzijn op het werk biedt een multidisciplinaire en uitvoerig becommentarieerde verzameling van wet- en regelgeving met betrekking tot het welzijn, de preventie en de bescherming van werknemers en alle ermee verbonden relevante aspecten. De commentaren werden dan ook niet enkel door en voor juristen opgesteld, maar ook door en voor artsen, ingenieurs, preventieadviseurs,… elk vanuit hun eigen perspectief en beroepservaring.

De prijs met korting bedraagt € 136,85 i.p.v. € 161 (incl. btw en verzendkosten).

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Boek - psychosociale risico's op het werk

Als Prebes lid ontvang je 15% korting

Psychosociale risico’s op het werk – zoals stress, burn-out, pesten, geweld of ongewenst seksueel gedrag – kan de arbeidsorganisatie van een onderneming of instelling ernstig in het gedrang brengen. Een werkgever moet preventieacties ontwikkelen voor alle arbeidsomstandigheden die hiertoe aanleiding kunnen geven.

Deze nieuwste uitgave wijst werkgevers, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, vertrouwenspersonen en werknemers de weg bij hun taken en verplichtingen. Je vindt er o.m. een analyse van de wetgeving, tips voor een concrete aanpak in een bedrijf, voorbeelden, procedures, modellen, gevalstudies en nuttige adressen. 

De auteurs zijn An Thys en Anke Luts, verbonden aan ISW Europa en Evy Hilderson, verbonden aan FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Koop jouw exemplaar aan 15% korting »


 

Wolters Kluwer Opleidingen

U wilt uw HSE-kennis en vaardigheden up-to-date houden? Wolters Kluwer opleidingen biedt u praktijkopleidingen die u echt vooruit helpen. Van sterke basisopleidingen over actuadagen tot inspirerende en vernieuwende workshops. Onze sterkte: de ideale mix tussen theorie en praktijk. U ontdekt de laatste trends en evoluties en leert hoe u deze vertaalt naar uw praktijk.

Als Prebes-lid geniet u bovendien 15 % korting. Vul hiervoor bij inschrijving in het veld 'kortingscode' de kortingscode PREBESP15 in.

Vous voulez améliorer votre connaissance et vos aptitudes en sécurité, environnement et qualité ? Wolters Kluwer Formations vous propose des formations pratiques qui vous aident à avancer dans la bonne voie. Des formations de base, des formations liées à l'actualité, des congrès et des journées d'études inspirantes. Notre valeur ajoutée : un équilibre idéal entre théorie et pratique. Vous découvrez les dernières tendances et évolutions et vous apprenez comment les transférer au quotidien.

En tant que membre Prebes vous bénéficiez d’une réduction de 15 %. Mentionnez le code de réduction PREBESP15 dans le champ 'Code de réduction' lors de votre inscription.


Fireforum Magazine

Prebes-leden krijgen 15% korting op een abonnement

Fireforum Magazine brengt informatie met betrekking tot brandpreventie en brandbestrijding in al zijn facetten: achtergrondinformatie m.b.t. nationale en Europese reglementering (wetgeving, normering...), nieuws over innoverende technologieën, de mogelijkheden qua opleidingen in ons land voor zowel de publieke brandweerkorpsen als de bedrijfsbrandweer, nieuwe tendensen in brandpreventie, interviews met tenoren uit de politiek, de industrie of de brandweer enz.

Bestel je meerdere abonnementen op eenzelfde adres? Dan geniet je van volgende korting

 • € 63,75 (exclusief 6% BTW) vanaf het tweede abonnement
 • € 42,50 (exclusief 6% BTW) vanaf het vierde abonnement

Abonneer je op het Fireforum magazine »


Publicaties Wolters Kluwer

Prebes-leden krijgen 15% korting op de eerste jaarfactuur

Vermeld bij jouw bestelling je Prebes lidnummer.

 1. Veiligheidswetboek ARAB & Codex
  Dit boek bevat ARAB en Codex in aparte boekdelen, inclusief uitvoeringsbesluiten. 
 2. Preventiezakboekje voor welzijn op het werk
  Al 30 jaar vinden preventieadviseurs hun antwoorden in het Preventiezakboekje: handige info, wetgeving, praktische schema's, tips, ...
 3. SafetySCAN
  Check uw conformiteit met de veiligheidswetgeving aan de hand van 163 vragen.
 4. SenTRAL Safety Mini
  senTRAL Safety Mini is dé ideale informatiebron voor de preventieadviseur. Je vindt er de meest essentiële en relevante informatie over welzijn op het werk, handige tips en tools om uw collega’s raad te geven en te sensibiliseren. 

Verbanddoos op maat

Ontvang als Prebes-lid 15% korting

Verbanddoos Op Maat biedt een oplossing voor de wettelijke verplichting om te beschikken over een verbanddoos bij u op het bedrijf. Uniek is echter dat we, doordat dit het product is van een apotheek, de mogelijkheid hebben om naast de klassieke verbandmiddelen ook dadelijk geneesmiddelen te leveren in één en dezelfde doos (denk aan koorts & pijnstillende middelen, zalf tegen irritaties,...). De verbanddozen worden geleverd met bijhorende nota, lijst van nuttige telefoonnummers en zijn voorzien van een unieke code waardoor we steeds de nodige aanvullingen kunnen doen.

Via onze website kan je een offerte op maat opvragen (op maat van de grootte en aard van je bedrijf) of de standaard basis set bestellen.

bestel een verbanddoos op maat »

Niet cumuleerbaar met andere promoties


Voordeelpakket AED

Je krijgt € 500 korting bij de aankoop van een AED toestel

CardioService staat in voor de wettelijke verplichtingen en jij krijgt een opleiding ter plaatse. Meer heb je niet nodig om van jouw omgeving een hartveilige omgeving te maken!

 • AED-toestel Primedic AS – 4-talig, volautomatische AED met pediatrische knop
 • Wandkast AIVIA 100
 • Pictogram ‘AED
 • Installatie en gebruiksklaar maken
 • Registratie
 • Opleiding ter plaatse
 • Vijf jaar ‘Full omnium‘ onderhoudsservice

bestel de AED »


PreventLex

Als Prebes-lid krijg je een korting van 15% op een abonnement van PreventLex

PreventLex bevat de integrale teksten van de wetgeving inzake welzijn op het werk: de wet en de Codex welzijn op het werk, het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB), het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) en nog honderden andere relevante wetten en besluiten.

Naast de wetgeving zijn ook thematische dossiers beschikbaar die de wetgeving toelichten. De dossiers verklaren de wetgeving en bieden meer diepgaande informatie. Elk dossier is in pdf beschikbaar op de website.

bestel PreventLex »