Solliciteren als startend preventieadviseur

  • 18/06/2021

Als pas afgestudeerd preventieadviseur solliciteren kan best frustrerend zijn. Je hebt nog geen ervaring opgebouwd waardoor je voor heel wat vacatures misschien niet in aanmerking komt. Solliciteren als startend preventieadviseur, hoe doe je dat? Hieronder vind je enkele tips

Tips voor solliciterende starters

  1. Heb je nog geen ervaring? In je opleiding zit ook heel wat praktijk, dat kan ook meetellen als ervaring. Vergeet zeker ook niet ervaring te vermelden die je in andere settings dan je opleiding opdeed.
  2. In vacatures wordt vaak gevraagd naar ervaring, maar heel wat organisaties blijken toch open te staan voor starters. Waag je kans!
  3. Motivatie en enthousiasme zijn belangrijk, dus toon vooral je sterktes.
  4. Blijf bijleren en groeien. Als preventieadviseur is het van belang om altijd bij te blijven met nieuwe wetgevingen en tendenzen. De wil om te blijven leren is dus goud waard.
  5. Investeer in netwerken (via Prebes natuurlijk!), dat is immers voor elke preventieadviseur van belang. Laat je netwerk weten dat je op zoek bent naar een job.
  6. Geef niet op, soms kan het even duren alvorens je zonder ervaring ergens wordt aangenomen, het kan een lang en soms frustrerend proces zijn, maar de aanhouder wint!

Investeer in netwerken, hoe dan?

  • Volg een Prenne evenement op locatie met voldoende netwerkmomenten tussen opleidingssessies
  • Netwerk binnen je eigen provincie op de gratis provinciale activiteiten van Prebes
  • Schrijf je in voor één van onze intervisiesessies waar preventieadviseurs ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen
  • Word lid van onze LinkedIn group voor preventieadviseurs

Meer informatie

? Ontdek ons overzicht voor starters op het Prebes Kenniscentrum