Ondersteuning voor de preventieadviseur op Prenne

  • 03/04/2023

Een risicoanalyse, hoe begin je daaraan? En wat als je geen steun krijgt binnen de onderneming? Op Prenne 66 hebben we alvast volgende ondersteunende modules voor je klaar!

Brandrisicoanalyse, een ‘no nonsens’ aanpak

We horen het jullie allemaal zeggen of op zijn minst denken: “Allemaal mooi die risicoanalyses, maar hoe begin je eraan? Hoe krijg je dat ooit voor mekaar? Hoe heb je er iets aan?”

Bart Vanbever, Senior Expert Fire Safety, stelt op Prenne 66 een realistisch plan van aanpak voor, doorspekt met praktische tips. Nieuwsgierig of hij deze uitdaging aankan? Maak dan deel uit van de jury en zorg dat je erbij bent!

Risicobeheersing: de nachtmerrie van iedere preventieadviseur

Wat moet volgens de wetgeving met betrekking tot risico identificatie en –evaluatie? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat is de precieze taak van de preventieadviseur? Moet een preventieadviseur alleen risicoanalyses uitvoeren wanneer hij geen steun krijgt binnen de onderneming? Op Prenne 66 geeft arbeidsinspecteur Martine Mortier een antwoord op deze en andere vragen.

Samenwerking Preventiediensten - Human Resources: two of a kind?

Teamwork vergt geen voltallig elftal. Met twee samenwerken is al moeilijk genoeg. Dat er nogal wat leden zijn in een “welzijns”-team staat buiten kijf. Waarom blijkt het vaak moeilijk om teamwork hier tot een succes te maken? Een sessie die een aanzet geeft tot wat het acroniem voorspelt: together everybody achieves more. Annick Alders, expert psychosociale risico's en jurist bij Cautius zorgt voor het betere teamwork op Prenne 66.

💡 Ontdek nog veel meer op Prenne 66

Bekijk het programma en schrijf je snel in