Deelnemen aan een doctoraatsonderzoek naar veiligheidsconcepten?
Nieuws

Deelnemen aan een doctoraatsonderzoek naar veiligheidsconcepten?

Carsten Busch vraagt jouw medewerking aan zijn wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op het aannemen en toepassen van bepaalde veiligheidsconcepten door organisaties en veiligheidsprofessionals. 

  • 27 mei 2024

Carsten Busch vraagt jouw medewerking aan zijn wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op het aannemen en toepassen van bepaalde veiligheidsconcepten door organisaties en veiligheidsprofessionals.

Veiligheidsconcepten geven managers en anderen binnen de organisatie min of meer coherente richtlijnen hoe met bepaalde problemen omgegaan kan worden.Voorbeelden hiervan zijn veiligheidscultuur, analyse van basisoorzaken, melding van bijna-ongevallen of psychologische veiligheid. Kennis over het aannemen en toepassen van veiligheidsconcepten draagt bij tot het komen tot verbeterde mogelijkheden tot introductie, communicatie en verspreiding van nieuwe ideeën om veiligheid te verbeteren.

Je kan meewerken aan dit onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Deelname duurt ongeveer 25 tot 30 minuten, is vrijwillig en kan op ieder willekeurig ogenblik worden afgebroken zonder opgave van redenen. In de loop van het onderzoek wordt er gevraagd om informatie over je gender, leeftijd, organisatorische rol, functietitel, opleiding, werkervaring, land, en de sector waarin u werkzaam bent. Op het einde van de vragenlijst kan je je emailadres achterlaten om:

  • Deel te nemen aan de trekking van een van 15 boeken
  • Om geïnformeerd te worden als de resultaten van dit onderzoeken worden gepubliceerd
  • Je bereid bent om eventueel deel te nemen aan een follow-up interview over sommige onderwerpen van deze vragenlijst

Privacy notitie: Jouw e-mailadres en andere gegevens worden niet voor andere doeleinden dan de hierboven genoemde gebruikt. Alle gegevens worden opgeslagen op servers van de Open Universiteit waartoe uitsluitend de onderzoekers toegang hebben. Alle persoonsgegevens worden verwerkt in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De Open Universiteit is de verwerkingsverantwoordelijke. Zie ook de OU privacy disclaimer.

Voor verdere vragen over het onderzoek kan je contact opnemen met:

  • Onderzoeker: Carsten Busch, MSc (carsten.busch@ou.nl)
  • Promotor: Prof. Petru Curseu (petru.curseu@ou.nl)
  • Supervisor: Dr. Petra Neesen (petra.neessen@ou.nl)

Neem nu deel aan het onderzoek en vul de vragenlijst in.

Veiligheidsnieuws

Veiligheidsnieuws is hét vakblad voor preventieadviseurs. Het bevat artikels, praktijkcases, nieuwe trends, onderzoeken … Het verschijnt 4 maal per jaar (72 pagina's) in maart, juni, september en december met een oplage van meer dan 8.000 exemplaren (6.500 print en 1.500 digitaal).

Gerelateerde artikels & podcasts

Nieuws

Nieuw KB wijzigt het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI)

Het koninklijk besluit van 3 oktober 2024 werd op 28 oktober 2024 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Dat besluit is van toepassing vanaf 1 maart 2025. Het bevat verschillende wijzigingen op de drie boeken van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties.
  • Elektriciteit, Wetgeving
  • 29 okt. 2024
Nieuws

Kinderartsen willen strengere regels voor smartvapes

Nu de smartvape zijn intrede doet bij Belgische jongeren, trekken kinderartsen aan de alarmbel. Met de nieuwe e-sigaret kunnen gebruikers gamen en vapen tegelijk. De e-sigaret zou daardoor aantrekkelijk zijn bij jongeren. "Kinderen worden aangezet tot vapen als onderdeel van een spel", zegt Ann De Guchtenaere, voorzitter van de Belgische Academie Pediatrie.
  • Gezondheid
  • 29 okt. 2024

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven of verken eerste even onze voorbeelden.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, ...

Tweewekelijks

Vacatureflash

Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld

Elke donderdag

Opleidingen

Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ...

Wekelijks

Starters

Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld

Driemaandelijks