Deelnemen aan een doctoraatsonderzoek naar veiligheidsconcepten?

  • 27/05/2024

Carsten Busch vraagt jouw medewerking aan zijn wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op het aannemen en toepassen van bepaalde veiligheidsconcepten door organisaties en veiligheidsprofessionals.

Veiligheidsconcepten geven managers en anderen binnen de organisatie min of meer coherente richtlijnen hoe met bepaalde problemen omgegaan kan worden.Voorbeelden hiervan zijn veiligheidscultuur, analyse van basisoorzaken, melding van bijna-ongevallen of psychologische veiligheid. Kennis over het aannemen en toepassen van veiligheidsconcepten draagt bij tot het komen tot verbeterde mogelijkheden tot introductie, communicatie en verspreiding van nieuwe ideeën om veiligheid te verbeteren.

Je kan meewerken aan dit onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Deelname duurt ongeveer 25 tot 30 minuten, is vrijwillig en kan op ieder willekeurig ogenblik worden afgebroken zonder opgave van redenen. In de loop van het onderzoek wordt er gevraagd om informatie over je gender, leeftijd, organisatorische rol, functietitel, opleiding, werkervaring, land, en de sector waarin u werkzaam bent. Op het einde van de vragenlijst kan je je emailadres achterlaten om:
 
  • Deel te nemen aan de trekking van een van 15 boeken
  • Om geïnformeerd te worden als de resultaten van dit onderzoeken worden gepubliceerd
  • Je bereid bent om eventueel deel te nemen aan een follow-up interview over sommige onderwerpen van deze vragenlijst
Privacy notitie: Jouw e-mailadres en andere gegevens worden niet voor andere doeleinden dan de hierboven genoemde gebruikt. Alle gegevens worden opgeslagen op servers van de Open Universiteit waartoe uitsluitend de onderzoekers toegang hebben. Alle persoonsgegevens worden verwerkt in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). De Open Universiteit is de verwerkingsverantwoordelijke. Zie ook de OU privacy disclaimer
 
Voor verdere vragen over het onderzoek kan je contact opnemen met:
  • Onderzoeker: Carsten Busch, MSc (carsten.busch@ou.nl)
  • Promotor: Prof. Petru Curseu (petru.curseu@ou.nl)
  • Supervisor: Dr. Petra Neesen (petra.neessen@ou.nl)
Neem nu deel aan het onderzoek en vul de vragenlijst in.