Is meten altijd weten in veiligheid?
Podcast

Is meten altijd weten in veiligheid?

Bart Vanraes en Chris Persyn delen inzichten over waarom arbeidsongevallen meten een slechte maatstaf kan zijn voor veiligheid. Ze bespreken welke cruciale informatie buiten de statistieken valt en welke impact dat heeft op hoe we veiligheid beoordelen.

Beluister ook via:SpotifyYoutube
  • 25 sep. 2024
  • Debat

In deze boeiende podcastaflevering gaan we dieper in op het meten van arbeidsongevallen en de vraag: ‘hoe nuttig zijn die cijfers eigenlijk voor veiligheid op de werkvloer?’ Ontdek waarom een sterke focus op cijfers zoals de Total Recordable Incident Rate (TRIR) misleidend kan zijn, en wat je als preventieadviseur écht moet doen om veiligheid te verbeteren. Bart Vanraes, ervaren preventieadviseur en voormalig procesoperator in Seveso-bedrijven deelt samen met Chris Persyn ,specialist in sociaal recht en arbeidsongevallen waardevolle inzichten over het meten van arbeidsongevallen en het beoordelen van veiligheid. Beide heren slagen erin om in deze aflevering onmisbare inzichten mee te geven waardoor je verder leert kijken dan de cijfers.

Vond je deze opname boeiend om te beluisteren? Onze aflevering rond ‘Tippexongevallen’ vind je dan misschien ook wel interessant! Deze aflevering verschijnt in januari '25.

Met Prebes willen we alle professionals inspireren inzake actuele/hedendaagse inzichten/opinies inzake Welzijn op het Werk. Met onze podcasts willen we een brede waaier van meningen en inzichten delen, zonder dat al deze ideeën ook een standpunt van Prebes hoeven te zijn. Wat namelijk in de ene organisatie werkt/helpt, hoeft daarom niet toepasbaar zijn in de organisatie ernaast en vice versa. We hopen vooral dat onze podcastverhalen jou inspireren en dat je deze deelt met collega's van de productie, HR, preventiedienst, het management enzovoort...

Veiligheidsnieuws

Veiligheidsnieuws is hét vakblad voor preventieadviseurs. Het bevat artikels, praktijkcases, nieuwe trends, onderzoeken … Het verschijnt 4 maal per jaar (72 pagina's) in maart, juni, september en december met een oplage van meer dan 8.000 exemplaren (6.500 print en 1.500 digitaal).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven of verken eerste even onze voorbeelden.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, ...

Tweewekelijks

Vacatureflash

Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld

Elke donderdag

Opleidingen

Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ...

Wekelijks

Starters

Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld

Driemaandelijks