Stijgende cijfers... zijn extra coronamaatregelen opnieuw nodig?

Ondanks de zomerse temperaturen slaagt de nieuwe coronavariant erin om zich vlot te verspreiden. Besmettingen nemen toe. Zijn er opnieuw extra maatregelen nodig op het werk?

Stijgende cijfers

Stijgende coronacijfers zijn nooit goed nieuws. Gelukkig leidt de BA.5 omikron-subvariant in de meeste gevallen niet tot zeer erge symptomen.

Generieke gids?

Voorlopig is er nog geen nieuwe richtlijn uitgevaardigd die de generieke gids opnieuw activeert. Als organisatie kan je wel zelf beslissen om dat wel te doen, als er sprake is van een verhoogd risico. Om dat vast te stellen, moet je vertrekken van een risicoanalyse en overleg plegen met de arbeidsarts.

Waakzaam blijven

Sowieso blijft het zinvol om de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen en de basishygiƫne toe te passen (handen wassen, thuis blijven bij ziekte, afstand houden).

Zolang de richtlijnen van de generieke gids niet van kracht zijn, kan een eenvoudige ingreep als het mondmasker invoeren een nuttige preventieve maatregel zijn. Denk er wel aan om het nodige sociale overleg te voorzien vooraleer je deze of andere maatregelen invoert.

Meer informatie

Bron: Mensura