Preventieadviseur in scholen: wat beroert de Vlaamse politici?

  • 25/07/2024

In de coronaperiode werd de preventieadviseur in de scholen opnieuw ontdekt. Na deze periode bleef hij nog onder de aandacht. BeSWIC heeft in de periode 2020-2023 een 10-tal parlementaire vragen gebundeld.

De bundeling van deze parlementaire vragen (schriftelijk, vraag om uitleg in commissievergaderingen) kan je hier bekijken.

Projectgroep onderwijs

Prebes heeft een projectgroep onderwijs, in het kenniscentrum vind je diverse documenten in de rubriek “Preventie in het onderwijs” en er is een Prebesrichtlijn Minimumduur der prestaties. De komende maanden en jaren wil Prebes meer inzetten op onderwijs. Hou alvast de berichtgeving hierover in de gaten.

Meer info en Prenne

Volgende modules op de Prenne van 19 september 2024 in Sint-Truiden kunnen interessant zijn voor preventieadviseurs in scholen:

  • Een haalbare risicoanalyse op een elektrische installatie, door Dany Vanharen
  • Bouwwerf binnen woonwijken of schoolomgeving  - do's en dont's, door Jurgen Swennen
  • Duurzaam beheer van gebouwen, door Joris Breugelmans

Op de Prenne van 18 juni 2024 bracht Kristof Vandenplas (FOD Economie) een module rond veiligheid van speeltoestellen. Ook dit was interessant voor scholen. Een soortgelijke presentatie werd gebracht tijdens navormingen voor scholen (of terugkomendagen) en voor Kind&Samenleving.

Bron: BESWIC