Successen van welzijnsacties en -innovaties delen met anderen is nodig. Maar dat geldt ook voor de dark sides. Het zijn niets minder dan leerkansen. Wat zijn die dark sides en hoe gaan we ermee om?
Heel wat werknemers wringen weleens met de donkere kant van het werk. Misschien voelen ze zich niet altijd gehoord op de werkvloer, of merken ze dat het aansturen van mensen veel complexer is dan ze aanvankelijk dachten. Zelfs de meest goedbedoelde inspanningen voor meer welzijn op het werk kunnen soms niet het gewenste resultaat opleveren.
Peggy De Prins, auteur van het boek “The Dark side. Waarover gezwegen wordt op de werkvloer” gaat op zoek naar antwoorden en perspectief. Werknemers vertrekken als ze te veel zaken onder de radar moeten houden. Dat is bijzonder jammer, zeker in de context van de war for talent. Hoe kunnen we beter omgaan met taboes en donkere kanten op het werk en ze ombuigen tot leer- en groeikansen?
Op 18 juni 2024 kom je tijdens de Prenne in Kortrijk meer te weten. De keynote van Peggy De Prins wordt een krachtige verkenning van de schaduwkant van werk. Tegelijkertijd biedt ze zuurstof voor verandering, dialoog en realisme.
Peggy De Prins is doctor in de sociale wetenschappen en verbonden als professor en senior onderzoeker aan de Antwerp Management School. Zij volgt al 30 jaar het domein van personeelsbeleid op de voet op, zowel vanuit het academisch veld als vanuit de praktijk. Zij is auteur van de boeken “12 sleutels voor duurzaam HRM” (2015), “De Clash voorbij, 7 bouwstenen voor sociale dialoog” (2018) en “The Dark side. Waarover gezwegen wordt op de werkvloer” (2023). Daarnaast publiceert zij op regelmatige basis artikelen in zowel academische journals als columns en opiniestukken in allerlei (HRM-)vakbladen.
De Prenne op 18 juni biedt naast deze keynote ook tal van boeiende psychosociale sessies.
👉 Ontdek het programma