Sta op 10 oktober 10 minuten recht!

Op 10 oktober gaan we opnieuw met z’n allen om 10 uur 10 minuten rechtstaan.

Wisselwerken maar!

Naar jaarlijkse gewoonte willen de ergonomievereniging VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven iedereen met een zittend beroep vragen om op 10 oktober om 10 uur collectief 10 minuten te ‘wisselwerken’. Dat betekent: het zitten 10 minuten onderbreken, en in plaats daarvan rechtstaan of bewegen.

Sta even recht

Wisselwerken vraagt niet veel energie of ingrijpende veranderingen. Hoewel zit-sta-bureaus ideaal zijn om zitten en staan af te wisselen, kan je ook zonder aan wisselwerken doen. Rechtstaand telefoneren, een glas water halen of naar je collega stappen in plaats van te mailen, zijn voorbeelden van hoe je op een succesvolle manier kan wisselwerken.

Nieuwe normaal

De actie heeft als doelstelling van wisselwerken het nieuwe normaal te maken, waarbij het algemeen aanvaard is dat werknemers zitten en staan afwisselen tijdens vergaderingen of aan hun bureau – of ze nu thuiswerken of op kantoor. 

Webinar

Wil je meer weten over hoe je je medewerkers kan sensibiliseren rond het belang van minder lang stilzitten, en hoe je ze aanzet om hun zitgedrag regelmatig te doorbreken? Op 10 oktober kan je het webinar volgen van Dr. Leen Van Brussel met concrete tips om effectief te communiceren over het doorbreken van zitgedrag.

👉 Schrijf je in

Meer informatie