WELL Building Standaard van het mastergebouw politiezone Antwerpen

Het mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug en de Binnensingel in Antwerpen zal in september 2023 de werkplek zijn van 2.200 ordehandhavers. Voor dit gebouw wordt de WELL Building Standaard gehanteerd.

Maatwerk

Het gebouw met zijn twee torenvolumes en een mix van gele natuursteen en glazen gevels vormt een sterk architecturale baken die vanaf de ring van Antwerpen of de Binnensingel te zien is. Voor de bouw schreef de stad Antwerpen een DBFM-procedure uit. Dit en veel meer is te lezen in het artikel “maatwerk voor nieuwe mastergebouw politiezone Antwerpen” van Bouwkroniek (juni 2023) en ook in de Franse tegenhanger Batichronique.

Well building standaard

Onder meer een “WELL Building Standaard” is opgenomen als duurzaamheidsaspect.

De WELL Building Standaard is een internationale standaard voor gezonde gebouwen. Er staan specifieke criteria in beschreven op vlak van 10 concepten: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, akoestiek, materialen, geest en gemeenschap.

Een aantal eisen zijn minimaal om het Well Building Standard certificaat te kunnen behalen. Andere criteria zijn optioneel, waarbij men punten sprokkelt. Deze leiden tot een zilver, goud of platinum label.

Prenne 67

Wil je meer weten hierover toegepast op het nieuwe mastergebouw van de politiezone van Antwerpen dan kan je op 14 september 2023 op Prenne 67 de module gezondheid 1 volgen, gegeven door Sarah Moreels.

👉 Schrijf je nog snel in voor Prenne 67

Meer informatie