Doe je mee aan de SDG-barometer?

Tot eind april 2024 kan je opnieuw de SDG Barometer invullen. Dit tweejaarlijkse onderzoek brengt in kaart hoe Belgische organisaties bijdragen aan het realiseren van de SDG’s (Sustainable Development Goals) en wat dat voor hun organisatie betekent.

De SDG Barometer is een initiatief van de Universiteit Antwerpen, UCLouvain, Antwerp Management School en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Om het onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren, is het belangrijk om zoveel mogelijk respondenten te mobiliseren. Je kan de SDG Barometer online invullen tot eind april voor jouw organisatie of bedrijf (dat duurt 15 à 20 minuten). 

Duurzaamheid op Prenne 70

Op Prenne 70 op 18 juni 2024 is er om 16u een module duurzaamheidsrapportering door Hildegard Deweerdt. Duurzaamheidsrapportering met de taxonomieverordening, de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) staan de komende jaren in de steigers voor flink uit de kluiten gewassen KMO’s. Ideaal voor een eerste kennismaking.

Meer informatie

Bron: VBO, Ecotips