Week van het werkgeluk: 23 - 27 september 2024

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk een grote invloed op de rest van ons leven. Ook voor organisaties is werkgeluk relevant. Gelukkige medewerkers zijn immers gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever.

Werkgeluk gaat over betekenisvol werk, goede relaties, ontwikkeling en plezier maken. En over het stoppen van overbodige regels, macht, ingewikkelde processen en procedures, ziekteverzuim, ongemotiveerde collega’s en slechte managers. In België krijgt werkgeluk steeds meer aandacht. Toch zijn er nog steeds heel wat opportuniteiten om de scores op vlak van werkgeluk te verbeteren.

Themaweek

Dit onderwerp verdient dan ook een eigen themaweek, naast de geluksweek en the International Day of Happiness. Zo ontstond de ‘Week van het Werkgeluk’, een internationaal initiatief dat tevens in tientallen andere landen wordt georganiseerd tijdens de laatste werkweek van september. Tryangle, die zich focust op welzijnsinterventies en werkgeluk binnen organisaties, zet deze themaweek in België op de rails in samenwerking met partner Happy Office (Nederland) en Woohoo Unlimited, het internationale netwerk voor werkgeluk professionals.

Tijdens de week van 23 tot 27 september 2024 krijgt iedereen een uitgelezen kans om even stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je job en/of hoe je als organisatie of leidinggevende omgaat met het werkgeluk van je medewerkers. De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden samen te brengen. Om elkaar te inspireren en de handen in elkaar te slaan om werken aan werkgeluk tot de normaalste zaak van de wereld te maken. Deze week wil een echte katalysator zijn om werkgeluk overal op de agenda te zetten en verdere initiatieven aan te moedigen.

Meer informatie

Bron: weekvanhetwerkgeluk.be