Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Publieksbevraging over de federale bijdrage aan het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP)

De resultaten van de publieksbevraging over het Federaal Energie- en Klimaatplan (FEKP), die dit voorjaar plaatsvond, zijn gepubliceerd. De bevraging gaf burgers een maand lang de kans om hun mening te geven over het huidige en toekomstige energie- en klimaatbeleid.

ESG-rapportage: webinar en gids VBO

Op 22 april 2024 organiseerde het VBO een webinar over ESG-rapportage waarbij het ook zowel voor KMO's als grote bedrijven een e-gids presenteerde.

28/4 Werelddag Veiligheid en Gezondheid op het werk (2024)

Op 28 april vieren we de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, dé feestdag van de preventieadviseur!

Doe je mee aan de SDG-barometer?

Tot eind april 2024 kan je opnieuw de SDG Barometer invullen. Dit tweejaarlijkse onderzoek brengt in kaart hoe Belgische organisaties bijdragen aan het realiseren van de SDG’s (Sustainable Development Goals) en wat dat voor hun organisatie betekent.

Bescherming van werknemers tegen lood en diisocyanaten

Voor het eerst in 40 jaar heeft de EU de grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling aan lood en de anorganische verbindingen daarvan herzien. Daarnaast zijn voor het eerst grenswaarden vastgelegd voor diiosocyanaten.

EU reguleert groene claims

Op 6 maart 2024 verscheen een nieuwe richtlijn in het Europees publicatieblad. Deze richtlijn moet de etikettering van producten verbeteren en het gebruik van misleidende milieuclaims verbieden.

Duurzaamheid interessant omwille van employer branding

Duurzaamheid is voor de meeste bedrijven vandaag prioriteit. Dat nieuwe Europese wetgeving grote ondernemingen vanaf boekjaar 2024 verplicht een gedetailleerd duurzaamheidsrapport op te stellen, speelt mee. Maar nog meer doorslaggevend is het feit dat inzetten op duurzaamheid het employer brand versterkt.

Asbestattest zonder asbestmaterialen onbeperkt geldig in tijd

Met de aankomende wijzigingen van VLAREMA 9 zal een asbestattest met als eindconclusie ‘0 asbestmaterialen’ onbeperkt geldig zijn in de tijd. 

Inzameling lithium-ion batterijen moet maal 7

Op 18 februari 2024 treedt een nieuwe Europese batterijverordening in werking. Eén van de ambitieuze doelstellingen van de verordening is dat België tegen 2032 bijna zeven keer zoveel lithium-ionbatterijen inzamelt als vandaag.

Nieuw advies: milieu- en gezondheidsimpact van mondmaskergebruik

Op vraag van de federale minister van Leefmilieu heeft de Hoge Gezondheidsraad zich gebogen over de milieu- en gezondheidsimpact van mondmaskergebruik.

 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.