Open Forum - 2018, het jaar tegen burn-out?

Open Forum

Schrijf je in
Tijdstip Programma Spreker(s)
14.00u Onthaal
14.30u Verwelkoming, terugblik op 2017, overzicht toekomstige activiteiten in 2018
15.00u Burn-out: alles wat u wou weten, maar nooit durfde vragen
15.40u Getuigenis over een burn-out
16.20u Sessie: 'change'
17.15u Nieuwjaarsreceptie met hapjes
19.00u Einde

Ook dit jaar zal onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie je niet ontgoochelen. Januari is een maand waarin nog even terug gekeken mag worden naar 2017. Bij het provinciaal bestuur grijpen we deze kans dan ook met beide handen en zijn we bovendien ook niet bevreesd om onze plannen voor 2018 uit de doeken te doen. Het belooft weer een boeiend en leerrijk jaar te worden met uiteenlopende activiteiten.  

2018, het jaar tegen burn-out?

Dit jaar gaan we dieper in op de psychosociale aspecten van het werk. Hiermee bedoelen we niet alleen het psychosociaal welzijn van de werknemers in het bedrijf waar we werkzaam zijn, maar ook het psychosociaal welzijn van onszelf en onze collega’s. Op deze eerste activiteit van het jaar gaan we graag in dialoog aan de hand van getuigenissen en boeiende sessies. Nadien gaan we van start met een sessie over psychosociale aspecten op het werk door dhr. Vriesacker. Hij werkt als preventieadviseur-psychosociale aspecten bij Mensura en is dan ook de geschikte persoon om onze vragen te beantwoorden over burn-out. Erna gaan we een andere kant op. Hoewel we als preventieadviseur, HR-verantwoordelijke, vertrouwenspersoon, … van alle markten thuis zijn, zijn we geen supermannen of –vrouwen. We vergeten het vaak, maar zelfzorg is voor iedereen belangrijk. Een getuigenis van Raf D’haen, een preventieadviseur die op een dag zelf werd verrast door een burn-out, wordt gevolgd door de sessie ‘change’. In deze laatste sessie gaat Roel Vandewiele dieper in op onze eigen work-life balance. Voldoende stof om de goede voornemens eventueel nog bij te schaven!

Programma

14.00 Onthaal
14.30 Verwelkoming, terugblik op 2017 en overzicht van toekomstige activiteiten 2018 door Kim Coppieters, provinciaal voorzitter Prebes Antwerpen
15.00 Burn-out, alles wat u wou weten, maar nog nooit durfde vragen door Bart Vriesacker, preventieadviseur psychosociale aspecten, Mensura
15.40 Getuigenis over een burn-out door Raf D'haen, preventieadviseur, Aquafin
16.20 Sessie: 'Change' door Roel Vandewiele, Atlas
17.15 Nieuwjaarsreceptie met hapjes
19.00 Einde

Deze activiteit is in samenwerking met 

Word lid

Word nu lid en maak gebruik van alle
ledenvoordelen voor slechts € 75 per jaar.

We zijn met 0 deelnemers!

Er zijn momenteel 94 deelnemers, waarvan 91 worden getoond.

Naam Bedrijf Stad/gemeente

Ontvang je attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren … moeten een aantal bijscholingen volgen per jaar. Wij bieden je verschillende bijscholingsmogelijkheden aan: de Prenne's, opleidingen en provinciale activiteiten. Hier ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Provinciaal Vormingscentrum

Smekenstraat 61, 2390 Malle