Transportveiligheidsbeheersysteem

  • 05/06/2014

De nieuwe norm voor een transportveiligheidsbeheersysteem, ISO 39001, is gepubliceerd. Met deze internationale standaard krijgen werkgevers van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s), grote bedrijven en publieke overheden een reeks van richtlijnen die hen helpen bij het verbeteren van het transportveiligheidsbeheersysteem.

De eisen die worden gesteld in de norm ISO 39001:2012 stellen de organisaties die te maken hebben met wegtransport in staat om een beheersysteem toe te passen dat hen toelaat om het aantal doden en zwaargewonden bij aanrijdingen te verminderen.

Publieke overheden, private ondernemingen of ook transportdiensten in de toeleveringsketen kunnen de norm toepassen. Elke speler binnen de transportsector moet deze norm kunnen gebruiken als leidraad voor de inspanningen die het levert voor de verbetering van de veiligheid op de weg.

De toepassing van de nieuwe norm verschaft de werkgevers niet alleen een kwaliteitslabel, maar het toont ook aan dat zij hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid op de weg te verbeteren.

meer over de nieuwe norm

TIP: op 19 juni zal er een module over ISO 39001 aan bod komen op de Prenne

Bron: BeSWIC - Belgian Safe Work Information Center