Apps voor beeldschermwerk

Het is belangrijk om aan een goede houding te blijven denken. En daar komt Posture Corrector (Android - iOS) om de hoek kijken. Met deze app kun je gedurende de dag tips ontvangen om je houding te verbeteren. Dit kan de algemene lichaamshouding zijn, maar ook een specifiek onderdeel van het lichaam, zoals de rug.

Ergo@WSH (Android - iOS) gaat nog een stapje verder dan posture corrector, en geeft je een advies op maat. Upload een foto van jezelf in je werkhouding en de app zal je verschillende adviezen geven.

Wilt u weten of de kantoorwerkers voldoende licht hebben, dan biedt de gratis LuxMeter (iOS) een oplossing. De app gebruikt de lichtsensor in een smartphone of tablet om de lichtsterkte te meten.

ErgoMinder (iOS) helpt je met kleine, zogenaamde micro-oefeningen, die je aan je bureau kan uitvoeren. Wanneer je langdurig zit is het belangrijk dat je regelmatig stretcht en beweegt. Deze app helpt je met het trainen en ontspannen van polsen, nek, rug en andere belaste lichaamsdelen.

Wie vaak bezig is met mobiele telefoons of meerdere computerschermen heeft soms wel eens last van Repetitive Strain Injury (RSI). AcheBreak (Android - iOS) is een leuke app voor kinderen en volwassen die door middel van oefeningen je helpt je spieren te ontspannen.