Geniet van gezonde lucht

Ventileer jij voldoende? Tijdens en na het schoonmaken? Na douchen of baden? Na een nachtje slapen? Op welke manier kan je ventileren? De Vlaamse overheid publiceert een brochure met tips voor keuze en onderhoud van ventilatiesystemen

Deze brochure legt uit waarom ventilatie nodig is en geeft je een aantal praktische tips om jouw ventilatiesysteem te kiezen en te onderhouden. Problemen ontstaan immers vaak door onvolkomenheden bij het ontwerp, de plaatsing, het gebruik of het onderhoud van het systeem. Een slechte ventilatie kan bovendien leiden tot gezondheidsklachten.

download of bestel de brochure »

Actieweek

Van 23 tot en met 29 november vindt de tweede Vlaamse actieweek ‘Gezond Binnen’ plaats. De basisboodschap blijft ‘Ventileer 24u op 24 en verlucht aanvullend’. Want als je de lucht in je woning onvoldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op in de woning. Wil jij ook een artikel plaatsen, een wachtruimte aankleden of aan de slag gaan met je doelgroep? In de menukaart vind je materialen en acties voor verschillende doelgroepen. Meer info bij ellen.daly@vigez.be.

meer weten »