ADMB Awards

  • 14/12/2015

Op 12 november reikten Groep ADMB en Provikmo de 15de ADMB Awards uit in het Concertgebouw in Brugge. Voor de gelegenheid deelde de Laatste Showband de spotlights met straffe studenten en professionals op het vlak van HR en preventie.

Awards voor preventie en welzijn

In de categorie preventie en welzijn ging de award bij de studenten naar Alain Deloore, student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk. Hij kreeg de prijs voor zijn eindwerk ‘Welzijn op het werk zonder beperking’ over efficiënte communicatie van een preventiebeleid aangepast aan werknemers met een beperking.

De jury, onder leiding van Luc Van Hamme, hoofd Perifere Inspectiediensten bij FOD WASO, loofde het project als een voorbeeld voor andere sectoren en een uitstekende combinatie van theorie en praktijk.

Stefan Hinnekens, eveneens student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk, kreeg een eervolle vermelding voor zijn werk rond het verantwoord stapelen van pakken hout en plaatmaterialen en het rijden met deze lasten op grote hoogte.

Bij de professionals in de categorie preventie en welzijn ging de ADMB Award naar Philippe Peeters van Dienstenbedrijf BOD uit Bredene. De jury prees het project ‘Een geïntegreerd veiligheidsbeleid binnen een dienstencheque-onderneming’ als toonaangevend en origineel. Via een vernieuwende aanpak slaagde het bedrijf er onder meer in het absenteïsme en de arbeidsongevallen merkelijk terug te dringen.

Lieve Vantieghem (Daikin Europe nv) kreeg een eervolle vermelding voor haar project rond ergonomische werkbelasting bij werkposten.

herbeleef de AMDB awards 2015