Road Vikings beloont veilige chauffeurs

  • 09/12/2015

De start-up Motosmarty lanceert vandaag Road Vikings, een applicatie die de relatie tussen smartphone en bestuurder in een positief daglicht moet zetten. Road Vikings monitort het rijgedrag van gebruikers en beloont veilige chauffeurs. Je rijstijl wordt beoordeeld op basis van snelheid, versnelling maar ook of je tijdens het rijden aan je telefoon komt of niet. Wie zich gedraagt als een voorbeeldige chauffeur wordt beloond met Viking Plunder Points.

De app is beschikbaar voor Android op Google Play. Een iOS-versie volgt snel, over een Windows Phone-versie wordt met geen woord gerept. Na het downloaden van de app en het activeren van een account hoef je slechts op start te tikken, en het monitoren begint. Na je rit krijg je feedback over je rijgedrag, eventueel met handige tips. Rem je te bruusk, dan zal de app je daar bijvoorbeeld op attenderen, niet omdat bruusk remmen niet mag maar omdat je zo je banden en benzine kan sparen.

Op radio 1 benadrukken de mensen achter Motosmarty dat je als gebruiker eigenaar blijft van je data en dus de volledig controle behoudt. De app zal met andere woorden niet de politie verwittigen wanneer je er per ongeluk toch eens iets te snel van door gaat.

De Viking Plunder Points die je verdient door je voorbeeldig te gedragen op de weg zijn inwisselbaar voor gewone Viking Points bij sponsor Mobile Vikings. Je kan er vervolgens belwaarde mee kopen of goedkoop mee bellen vanuit het buitenland. Wie geen Mobile Viking is krijgt de kans zijn plunderpunten om te wisselen voor andere beloningen zoals cinematickets maar ook korting op benzine, de carwash of je autoverzekering. Om dat te bewerkstellingen werkt de app samen met enkele sponsors, maar het hoofddoel van de applicatie is om voornamelijk jonge bestuurders op een positieve manier te motiveren om veilig te rijden.

De nieuwe Road Vikings-app motiveert jonge bestuurders om veilig te rijden. Wie voorzichtig is op de baan verdient punten die inwisselbaar zijn voor onder andere belwaarde of cinematickets.