Werelddag zonder tabak

Elk jaar is het op 31 mei ‘Werelddag zonder Tabak’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In Vlaanderen lanceren het VIGeZ en partners dit jaar een campagne over de beste manieren om te stoppen met roken.

Meerdere rookstoppogingen

Stoppen met roken is niet makkelijk. Meestal zijn meerdere pogingen nodig. Veel rokers weten ook niet goed hoe ze het stoppen met roken op een efficiënte manier kunnen aanpakken. Ze zijn er bovendien ook niet altijd van op de hoogte dat er in ons land kwaliteitsvolle hulp van erkende rookstopbegeleiders beschikbaar is die gedeeltelijk wordt terugbetaald door het ziekenfonds. Als ze van die hulp gebruik maken neemt hun kans op succesvol stoppen én op gestopt blijven sterk toe.

Folder

Samen met de mutualiteiten en de beroeps- en gezondheidsorganisaties die bij het stoppen met roken betrokken zijn, heeft VIGeZ een folder gemaakt over de beste manieren om te stoppen. De boodschap van die folder kan je als gemeente, OCMW, bedrijf, organisatie, mutualiteit, intermediair, … ook geven aan de rokers in je omgeving.

Bekijk de folder

Veiligheidnieuws

Een goed rookbeleid is er in de eerste plaats voor het welzijn en de gezondheid van de werknemers, maar brengt ook allerhande economische en sociale voordelen met zich mee. Een integraal rookbeleid biedt een aanvulling op de wetgeving. Lees in het juni-nummer van Veiligheidsnieuws het artikel rookbeleid op het werk.

Kwaliteitsvolle hulp

Help zo rokers bij het stoppen en verwijs ze door naar deze kwaliteitsvolle hulp! Zo kan je na de zomervakantie een groepscursus stoppen met roken in je gemeente, bedrijf of organisatie organiseren. Veel gemeenten en bedrijven doen dat vandaag al, waar wacht je op?

Meer info over een goed rookbeleid op:

(bron: Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw)