Tijdelijke expo: Subway workers 2011 - 2016

  • 20/07/2016

Begin 2016, na 5 jaar van werken, werd het vernieuwde metrostation Kunst-Wet ingehuldigd. Het sombere metrostation van het verleden heeft plaats gemaakt voor een heldere en aangename ruimte.

In een tijdelijke tentoonstelling brengt fotograaf Jeroen De Vlaminck in een reeks van 22 portretten een ode aan de schaduwhelden van de werf: alle arbeiders die meewerkten aan de renovatie van het metrostation Kunst-Wet. Vijf jaar lang hard labeur, dag en nacht. De bezwete, vuile en bestofte aangezichten tonen de moeilijke werkomstandigheden, maar ook de grote onderlinge verbondheid tussen de arbeiders.

Ondergrondse risico’s

Hitte, stof en verbrandingsgassen, asbest, gevaarlijk putten en vallen van hoogte ... Er zijn veel gevaren bij ondergrondse infrastructuurwerken. Er bestaan Belgische en Europese beroepsorganisaties die allerlei codes van goede praktijk opstellen. 

Bouwrisico's op de Prenne

De volgende Prenne op 20 september 2016 te Kortrijk zijn er 2 sessies rond bouwrisico’s:

  1. Een toelichting van Remi Verbert over een praktische tool rond collectieve bescherming in de bouw, dat is opgesteld door Allianz Benelux in samenwerking met enkele grote bouw-ondernemingen.
  2. Een overzicht van Danny De Baere van (on)bekende en (on)beminde bouwrisico’s waarbij verwezen wordt naar Europese websites en codes van goede praktijk.

Meer informatie