7 september 2016: De aanpak van psychosociale aspecten - praktijkvoorbeeld

  • 16/08/2016

De organisatie van het domein psychosociale aspecten is bij heel wat werkgevers het resultaat van een samenwerking tussen de interne en de externe preventiedienst en de HR afdeling. Bij een winkelketen is deze organisatie zeker geen evidente opdracht. Een ruime delegatie van winkelketen LIDL zal u toelichten hoe dit domein bij hen aangepakt wordt.

Boudewijn d’Hauwers, preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura, kwam enkele jaren terug al naar Prebes West-Vlaanderen - kring Zuid, voor een praktische toelichting van de risicoanalyse psychosociale aspecten. Op 7 september deelt hij aan u zijn visie over depressie en burn-out.

De gastheer voor deze avond is het OCMW van Kortrijk. Zij stellen de lokalen van de Nieuwe Lente te Heule ter beschikking. In deze gebouwen is een grootkeuken aanwezig waar dagelijks honderden maaltijden klaargemaakt worden om ter plaatse te consumeren of om rond te delen. Tijdens de pauze kunnen geïnteresseerden de keuken bezoeken. U krijgt dan een toelichting van de keukenmanager over de veiligheidsaspecten in zijn work-habitat.

We eindigen de avond met een kleine workshop waar we de info die we opgedaan hebben, samen met onze eigen ervaringen delen met enkele collega’s.

Het is een ruim en goedgevuld programma! We starten deze ruime avond activiteit dan ook tijdig zodat we tijdig kunnen afsluiten. Gelieve om 16u30 stipt aanwezig te zijn.

Ga naar de activiteit