De Federal Truck komt langs!

  • 14/12/2016

Word je geconfronteerd met absenteïsme, gestresseerde werknemers, burn-out? Ben je op zoek naar meer welzijn voor uw werknemers? Wil je ook de prestaties van jouw onderneming verbeteren? Maak dan gebruik van de federal truck. In de federale vrachtwagen krijg je tijdens een infosessie van een uur basisinformatie over jouw rol, je verantwoordelijk en mogelijke oplossingen over psychosociale risico’s.

Volgens de laatste enquête van Eurofound (2015) bij Belgische werknemers: 

  • werd 3% gedurende het laatste jaar geconfronteerd met fysiek geweld;
  • kreeg 7% te maken met bedreigingen of pesterijen;
  • voelen 3 werknemers op 10 (33%) zich meestal of altijd gestresseerd op het werk;
  • voelt 39% zich niet in staat om hetzelfde werk te doen op 60 jarige leeftijd;
  • vindt 29% dat het werk een negatieve invloed heeft op de gezondheid

Start een preventiebeleid

Deze cijfers zijn verontrustend en vormen niet alleen een grote kost voor de werknemer, maar ook voor de bedrijven en voor de maatschappij. Bijvoorbeeld, een dag afwezigheid van een werknemer kost het bedrijf 1000 euro, hetgeen een globale kost vormde van meer dan 11 miljard euro in 2014 voor het geheel van alle Belgische ondernemingen. De belangrijkste oorzaken van dit absenteïsme zijn PSR en musculoskeletale aandoeningen (MSA). 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in de federale vrachtwagen? Hij kan in jouw bedrijf langskomen of in een industriezone in de buurt van jouw onderneming tussen 18 april en 14 mei 2017. Nadat afspraken gemaakt worden over de uurregeling, krijgen HR-medewerkers, managers, werknemersafgevaardigden, leden van comités voor preventie en bescherming op het werk, vertrouwenspersonen … van jouw bedrijf de kans om een sessie te volgen in de vrachtwagen.

De Federal Truck is 10 meter lang, 2,48 meter breed en 2 meter hoog. Wij hebben een plaats nodig om de vrachtwagen te stationeren met beschikbare elektriciteit binnen een afstand van 50 meter (220 V). 

Meer informatie