Prebes Antwerpen: 1400e lid!

  • 19/12/2016

Dat Prebes continu groeit hoeven we jullie niet meer te vertellen. Zo ook Prebes Antwerpen. In dit kader had Koen Bollaerts, Voorzitter van Prebes Antwerpen, recent een gesprek met Luc Boeykens die we als 1400e Prebes lid mochten verwelkomen. Luc werkt als preventieadviseur bij Vermeiren Princeps te Bornem.

Speculoos

Vermeiren Princeps, bekend van de krokante speculooskoekjes en zachte speculoospasta, is een familiebedrijf dat startte in 1947. Het bedrijf toonde zich onmiddellijk een succesvolle KMO, die rekening houdt met nieuwe ontwikkelingen en investeert in productontwikkeling. De 25 werknemers zorgen ervoor dat de twee volautomatische baklijnen jaarlijks tot 2000 ton koekjes kunnen bakken. De helft van de koekjes komt onder het Vermeiren-label op de markt, de andere helft met een ‘private label’.

Basisvorming

Luc is lid geworden van Prebes door de opleiding basisvorming preventie (preventieadviseur niveau III) welke hij volgt te St. Niklaas. Via deze opleiding, gegeven door Syntra in samenwerking met Prebes, leerde hij onze organisatie kennen.

BRC norm

Luc, die al 26 jaar werkzaam is bij Vermeiren Princeps, heeft reeds enkele projecten voor het bedrijf tot een goed einde gebracht. Zo heeft hij er recent mee voor gezorgd dat de BRC norm in het bedrijf geïntroduceerd werd. BRC staat voor British Retail Consortium en is een norm die een betere veiligheid en beheersing van alle consumentenproducten garandeert.  Vandaag wil het bedrijf nog meer aandacht geven aan preventie en willen ze een daadwerkelijke verandering op dit gebied. In dit kader werd Luc dan ook aangesteld als preventieadviseur.

Eindwerk

Ondanks het feit dat Luc nog niet zo lang lid is heeft hij via Prebes toch reeds heel wat informatie kunnen vergaren. Dit o.a. door het gebruiken van Wikiprebia. Luc rondde het theoretische deel van zijn opleiding reeds af en werkt nu volop aan zijn eindwerk.

Wij wensen Luc nog veel succes met het afronden van zijn eindwerk en de verdere uitwerking van het preventiebeleid bij Vermeiren Princeps.