Prijs voor goede praktijk ergonomie 2016

  • 14/12/2016

Heb je het afgelopen jaar zelf een project uitgevoerd waar je fier op bent? Heb je binnen je opleiding een eindwerk, projectwerk of ontwerp rond ergonomie gemaakt? Stuur deze goede praktijk zeker in en win een Deskbike.

Uit de inzendingen zal een jury de Goede Praktijk Ergonomie 2016 kiezen. De uitreiking zal gebeuren op de studiedag "Goede praktijken in ergonomie" of de Nieuwjaarsontmoeting op 24/01/2017 te Brussel.

Hoe inschrijven?

Schrijf je in via http://www.verv.be/news/dien-je-goede-praktijk-ergonomie-2016-in
Deadline: 15 januari 2017

Ergonomie op Prenne 41

Tijdens de Prenne in Sint-Truiden op 7 maart staan er 2 sessies ergonomie op de planning:

Mobility
Elke dag staan we met zijn allen in de file en zitten we veel te veel. In deze sessie kom je te weten hoe je met een goed Mobility beleid beide kan aanpakken. Elektrische fietsen samen met een bedrijfswagen? Een fiets als extra legaal voordeel? Hoe pak je het aan om als bedrijf een beleid rond Mobility uit te werken en zo de gezondheid van je medewerkers te verbeteren? In deze sessie krijg je een stappenplan om mee aan de slag te gaan! Michiel Crommelinck - innovation partner, Securex

Vlaamse tilthermometer
Het verplaatsen van patiënten in de zorgsector vraagt een specifieke risicoanalyse. De ISO-TR12296 beschrijft hiervoor een stappenplan. Vanuit de VerV werkgroep zorg werd een nieuwe tool ontwikkeld om de analyse te kunnen uitvoeren. De Vlaamse Tilthermometer wordt voorgesteld om zo een inschatting te kunnen maken van de zorgzwaarte van de patiënten voor de verschillende transfers. Lieven Maertens - ergonoom, AZ Delta.

Bekijk het Prenne programma

Napo: Ergonomie op het werk