Wie is Etienne Desplenter

  • 05/12/2016

Opleiding

Geboren op 19 februari 1949 als oudste van 5 kinderen in een kleine vlassersfamilie had ik het geluk te mogen studeren. Na de middelbare school behaalde ik het diploma van industrieel ingenieur elektro-mechanica. Mijn legerdienst vervulde ik in 1971 als stormfuselier.

Carrière

In 1972 startte ik bij Anatex te Gullegem in de productie van spaanderplaten en polyurethaan isolatie. Vier jaar later werd ik verantwoordelijke productie & onderhoud in het filiaal Linex te Wielsbeke.

Na het faillissement van Anatex in 1980 kwam ik terecht bij drukkerij Delabie die voor mij een totaal onbekende branche en vanzelfsprekend een grote uitdaging was.

In 1990 ging ik een nieuwe uitdaging aan bij BP, later Yplon en nu McBride gelegen te Estaimpuis in Wallonië. Als enige Vlaming werd ik er productiemanager in de vulafdeling.

Eind jaren ’90 kreeg ik de algemene leiding over een dochterbedrijf in Noord-Frankrijk en in die periode volgde ik ook de opleiding preventieadviseur niveau 1.

Na de sluiting in 2000 werd ik preventieadviseur in de vestiging te Estaimpuis wat ik met veel plezier heb gedaan tot aan mijn pensioenleeftijd.

Retraite

Momenteel ben ik dus op retraite maar nog steeds bekommerd om veiligheid en welzijn. Ik draag dan ook met fierheid mijn steentje bij als bestuurslid bij regio West. Daarnaast werk ik nog als veiligheidsadviseur en lesgever in de land- en tuinbouwsector, die me trouwens nauw aan het hart ligt en waar het ‘gezond boerenverstand’ nog primeert.

Vrije tijd

Mijn voornaamste vrijetijdsbesteding zijn mijn schapen en mijn tuin. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een Volvo tractor en fiets en wandel ik graag …