Het 1500ste lid van Prebes West-Vlaanderen!

  • 11/01/2017

Prebes West-Vlaanderen groeit continu en heeft recent haar 1500ste Prebes lid mogen verwelkomen. We hadden een gesprek met Steve Brokken (zie foto) die werkt bij Plopsaland De Panne.

Pretpark

Plopsaland De Panne is een attractiepark dat behoort tot de Studio 100 groep. Het bevindt zich nu waar voordien het vroegere Meli-park gevestigd was. De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond de populaire tv-figuren van Studio 100. Door hun doorgedreven thematisering bekleedt Plopsa een bijzondere positie tussen de andere themaparken in Europa.

Dokters van de Wereld

Om ervaring op te doen heeft Steve het afgelopen jaar gewerkt als vrijwilliger preventieadviseur bij Dokters van de Wereld. Dokters van de Wereld is een internationale medische niet-gouvernementele organisatie (ngo). Om zijn taken naar behoren te vervullen werd Steve lid van Prebes.

Van historicus naar Preventieadviseur niveau 2

Steve heeft zijn Bachelor Geschiedenis aan de Ugent behaald en ging aan de slag bij de afdeling operations van Plopsaland De Panne. Door dagdagelijks in contact te komen met de hoge veiligheidsnormen toegepast in het park, groeide zijn interesse voor veiligheid en preventie. Hij combineerde de studie Preventieadviseur niveau 2 met zijn werk. Zijn eindwerk was getiteld "Thermische omgevingsfactoren in een pretpark". In dit eindwerk onderzocht hij de werkposten aan de verschillende attracties en werkte samen met de hiërarchische lijn verschillende verbetervoorstellen uit.

Momenteel zoekt Steve vast werk als preventieadviseur.