Prebes Werkgroep Documenten: wensen en geschenken voor het nieuwe jaar

  • 27/01/2017

Bij het begin van dit nieuwe jaar wil ook de Werkgroep Documenten jou de beste wensen overmaken en, … deelt daarbij ook ook een aantal geschenken uit.

Eerste geschenk: een nieuwe inhoudslijst voor alle reeds opgemaakte documenten

Ga je op zoek naar instructiekaarten of documenten, opgemaakt door de werkgroep, zie je al snel dat de inhoudslijst volledig is vernieuwd. De VIK’s en DOC’s kunnen nu via elk item van de nieuwe inhoudslijst worden opgezocht ofwel via de hoofdgroep (bv. arbeidsmiddelen, bouwwerken, groendiensten , enz. …) ofwel direct via de subgroepen (bv. arbeidsmiddelen – checklists, bouwwerken – grondverzetmachines, enz. …). Klik op een item van deze inhoudslijst en je komt direct op de locatie terecht waar je het document kunt selecteren. Dit houdt een duidelijke vereenvoudiging van opzoeking naar documenten in.

Uiteraard kan je nog altijd met de functietoetsen  ctrl+f het document opzoeken.

Tweede geschenk: nieuwe versies voor de documenten

Bij het bladeren door de indelingslijst, merk je ook vlug de nieuwe versies van een aantal instructiekaarten en documenten; je herkent ze direct door de groene markering. Voor een 30 tal documenten werd er reeds een nieuwe versie uitgewerkt. Kenmerkend voor de nieuwe versie zijn: de aantrekkelijke nieuwe lay-out, de eenvoudige leesbaarheid en een grondige check naar volledigheid en aanpassing bij veranderde wetgeving.

De werkgroep stelt zich als doel alle documenten dit jaar aan te passen. De niet aangepaste versies blijven  bestaan tot aan de screening.

De instructiekaarten en documenten blijven beschikbaar in doc en pdf formaat, downloadbaar en aanpasbaar aan de situatie in eigen bedrijf.

Ga snel naar Wikiprebia

  1. Surf naar www.prebes.be
  2. Meld aan met je Prebes account
  3. Klik op Wikiprebia
  4. Klik op 'Nuttige documenten – Prebes Werkgroep Documenten'
  5. Gebruik de sneltoets 'ctrl – f' om docementen te vinden