Wie is Wim Mylle

  • 29/03/2017

Alive and kicking!

Letterlijk vertaald betekent het woord 'kick': schop, trap. Voetbal en muziek namen heel vroeg een centrale plaats in mijn leven in. Tot mijn zestiende was ik actief als rechtsback op het voetbalveld en sinds mijn zestiende draai ik regelmatig dj-sets. Een ‘kick’ kun je ook omschrijven als een 'lustvolle schokervaring', een soort roes. Toen wist ik het al, animeren was mijn ding.

Studies

Na mijn humaniora studies startte ik de lerarenopleiding in het Sint Andreasinstituut te Brugge. De muziekmicrobe had mij ook te pakken en het – toen nog ‘plaatjes draaien’ werd een voltijdse job. Enkele opleidingen volgden elkaar op, waarvan ‘Kleinhandelaar in Cd’s en fonoplaten’ aan het vormingsinstituut voor KMO West-Vlaanderen in 1995, de opvallendste was.

Carrière

Van je hobby je beroep kunnen maken is de droom van velen. Als preventieadviseur moet je voornamelijk animator zijn, wil je het verschil maken. Het analyseren, alarmeren en adviseren maakt deel uit van de functie. De vijfde A tenslotte, is die van ambeteren, en soms zijn we weleens lastig. Preventieadviseur volgde ik bij Syntra West en het waren van Carlo Dumon en Jurgen Christiaens die met hun passie voor preventie, welzijn en veiligheid hebben geïnspireerd, om elke dag als een nieuwe kans te zien en het nog beter te doen.

Preventieadviseur niveau 2

Van de muziek naar de logistiek in PBM’s tot preventieadviseur, de (deel)functie die ik ondertussen 5 jaar bekleed bij Prosafco NV, het lijkt maar een kleine stap. Tijdens de opleiding preventieadviseur niveau 2 had ik als klasverantwoordelijke veel contact met de docenten en leerde ik, via sommigen van hen, de vakorganisatie Prebes kennen. Het sprak voor zich dat ik als cursist dan ook lid werd van deze vereniging. Gedurende de opleiding werd ik meer en meer gebeten door de “welzijnsmicrobe” en vond ik het werk als preventieadviseur boeiend en uitdagend wat eind 2013 resulteerde in mijn engagement als ‘doccer’ bij de werkgroep documenten van Prebes.

Waarden

‘Alive’ oftewel ‘wakker zijn’ is één van de 4 waarden die belangrijk zijn voor mij. Een gevaar kan ik een klein hoekje zich schuilhouden. Daarnaast vervolledigen ‘passie’, ‘enthousiast’ en ‘verbondenheid’ mijn persoonlijke top vier.

Uiteindelijk heb ik, net zoals iedereen beroepshalve keuzes gemaakt (van de muziek tot logistiek), maar tegelijkertijd veranderde dat niets aan mij als persoon als ik naar mijn waarden kijk. Ik nodig iedereen uit om er ook eens over na te denken. Stilstaan bij je waarden, dus wat je echt belangrijk vindt, kan een sterke motivatie zijn om de dingen anders aan te pakken. Waarden komen namelijk van binnenuit, ze vormen je intrinsieke motivatie.

Bestuur van Prebes

Sinds enkele weken ben ik bestuurslid Prebes Kring Centrum. Samen met de acht collega’ s hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de studiemomenten in de komende jaren. ‘Eager to learn – love to travel’ (reizen is al doende leren) en MVO-believer, that’s me!

Let the music play!

Het ‘contact’ met mensen is belangrijk, zowel op de dans- als op de werkvloer. Mensen met elkaar in contact brengen die meerwaarde voor elkaar kunnen betekenen. Daar ligt de toekomst, voor mij, Prebes en de preventieadviseur: elkaar versterken.

Nog een prettige (werk)dag
Keep it smart & safe!

Wim Mylle