Studienamiddag: Werkbaar werk

  • 12/05/2017

Werkbaar werk is een hot thema. Daarom ook kan Prebes niet achterblijven en organiseerde Prebes Vlaams-Brabant & Brussel een studiedag rond dit thema. 

Daisy Itterbeek (Audi Vorst – bestuurslid Prebes Vlaams-Brabant) duidde op een schitterende manier hoe je doorheen de gehele loopbaan en op alle werkposten in kunt zetten op doorgedreven ergonomie.

Na de pauze was de doctoraatstudente Els Vanbelle aan de beurt. Jobcrafting en zijn vele linken naar psychosociaal welzijn, met daaraan gekoppeld het langer inzetbaar zijn, was de perfecte afsluiter van de dag.

Bekijk de komende activiteiten van Vlaams-Brabant & Brussel »


Werkbaar werk op Prenne 42

Tijdens de Prenne op 15 juni 2017 in Gent kan je 2 sessies volgen over dit thema.

09.50 - De generatiebril: werkbaar werk vanuit een generatieperspectief

Tijdens deze presentatie verhogen we de bewustwording van de aspecten die van belang zijn bij het samenwerken met verschillende generaties op de werkvloer. Wat zijn mogelijke hindernissen, maar waar kan ook juist een verbinding gelegd worden? We laten iedereen kennis maken met ‘generatiebril.be’, een toolbox met inzichten, filmpjes en workshops om van het aspect van ‘diversiteit en generaties’ een positief en rijk verhaal te maken.

An Vergison - praktijklector, onderzoeker, HoGent

16.15 - Cobots, u heeft vast wel van de term gehoord

Het woord ‘cobot’ staat voor ‘collaborative robot’ oftewel een robot die is ontworpen om met de mens samen te werken en zijn taken te verlichten. Dit schept mogelijkheden in een context van werkbaar werk. Wat kan en mag je met een cobot? Waarin verschilt een cobot met een traditionele robot? Wat levert een cobot je op en zal een cobot ooit de mens vervangen of overbodig maken? 

Jan Franck - safety solutions engineer, PILZ Belgium

Bekijk het volledige programma »