Woensdag fietsdag!

Op woensdagen springen we vanaf nu op de fiets! Met de campagne ‘Woensdag Fietsdag’ willen Mobiel 21, Cera en KBC namelijk heel Vlaanderen op de fiets krijgen. Eén dag op de fiets maakt namelijk al een groot verschil: voor mobiliteit, milieu en vooral voor jezelf. 

Go with the Velo!

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen.

Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand. Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet kleiner op. En de lucht niet gezonder.

Alle remmen los op woensdag

Woensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Als een gazelle schiet je alle filefans voorbij, veilig in je hippe fietsplunje. Parkeerplaats? Overal. Lage-emissiezones? Laat maar komen. En die coureursbenen en fietstaille krijg je er zomaar bij. De echte VeloVedet? Dat ben jij.

Van auto-matisme naar velo-matisme

Haast elke Vlaming heeft een fiets en bijna iedereen kan moeiteloos een aantal fietsvoordelen aanhalen. Toch fietst meer dan 1 op 3 Vlamingen (bijna) nooit, zo blijkt uit een grootschalig fietsonderzoek uitgevoerd door I-Vox in opdracht van Woensdagfietsdag.be. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek lees je hieronder in de infografiek. De auto blijft het favoriete vervoermiddel, ook voor korte afstanden.

(Bron: woensdagfietsdag.be)


E-bike op Prenne 42

Tijdens de Prenne op 15 juni 2017 in Gent kan je een sessie volgen over dit thema.

15.25 - E-bike: regelgeving en evolutie bekeken vanuit de fietssector en mobiliteitsmarkt

Binnen de fietsmarkt neemt de elektrische fiets een alsmaar prominentere plaats in. Recentelijk komt ook het beroepsmatig gebruik van de elektrische ‘bedrijfsfiets’ in beeld. De komst van een wettelijk kader voor het mobiliteitsbudget geeft de E-fiets voor werknemers een duw in de rug. Werkgevers hebben dan ook nood aan een duidelijk inzicht in de technische en veiligheidsregels van E-fietsen als ‘arbeidsmiddel’.

Philippe Decrock - senior company lawyer,Traxio

Bekijk het volledige programma »