Een geslaagd sociaal event in het vernieuwde Zwin Natuurpark

  • 28/09/2017

 

Prebes West-Vlaanderen regio Noord kan terugblikken op een geslaagd sociaal event. Met 74 waren ze, waaronder 16 kinderen, die waren ingegaan op onze uitnodiging om op zaterdag 9 september, het vernieuwde Zwin Natuurpark te bezoeken, in het kader van het 2-jaarlijkse ‘sociaal event’ die de 4 regio’s van Prebes West-Vlaanderen om beurt mogen organiseren. Bedoeling is om op een informele wijze onze leden en hun familie beter te leren kennen. Ondanks de onheilspellende weersverwachting waren de weergoden ons uiteindelijk toch goed gezind; de wandeling en de aansluitende barbecue konden doorgaan onder een mooi najaarszonnetje. In laatste instantie hadden we voor iedereen nog poncho’s gekocht die we dan toch maar uitgedeeld hebben; zoiets kan men toch altijd gebruiken.

Het verloop van de dag

4 deskundige gidsen namen elk een groep voor hun rekening en gaven ons uitleg waarom het natuurreservaat totaal anders werd ingericht. Er werd komaf gemaakt met het opsluiten van vogels; vogelkooien zijn er dus niet meer te zien. We kregen deskundige uitleg wat er in het reservaat te zien is aan fauna en flora. We waadden door zompige slikken en in schorren, en in het labo konden we het marine leven door de microscoop bekijken.

Vanop de panoramatoren had je dan een 360° zicht op de omliggende natuur. Het educatieve gedeelte werd afgesloten met een vrij bezoek aan de tentoonstelling. Vooral de kleinsten konden zich hier vermaken …met de toegangskaart die als instapkaart diende kon je immers meevliegen met jouw Zwin-trekvogel. Niet alleen beleefde men een boeiende reis vol avontuur en verrassing, men steekt ook heel wat op over de fascinerende wereld van vogels. Men leert onder meer hoe ze juist vliegen en hoe ze zich voorbereiden op hun lange trektocht. Maar ook waarom jaarlijks duizenden vogels neerstrijken in het Zwin en nog héél veel meer.

Om 18u30 was het dan toch tijd om de innerlijke mens te versterken en te proeven van de heerlijke barbecue. Dit was ook het uitgelezen moment om collega’s beter te leren kennen.

Een geslaagd sociaal event!

Andere Prebes leden zullen na het zien van de foto’s misschien overtuigd raken dat een bezoekje aan het vernieuwde Zwin Natuurpark toch de moeite loont. We zijn er als regiobestuur ‘Noord’ dan ook van overtuigd dat iedereen zelfvoldaan huiswaarts trok na dit toch wel geslaagde ‘sociaal event’. We danken dan ook het provinciale bestuur dat we budgettair toch iets extra konden doen.

Uw verslaggever,
Chris De Vos