Masterclass: het nieuwe veilig werken

  • 14/03/2018

Ben jij lid bij Prebes? Da's goed nieuws! Dan ga jij met 50% korting naar de Masterclass tijdens de beurs Safety & Health@Work. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijg je een verfrissende kijk op veiligheid en veilig werken.

Op 11 april 2018, tijdens de beurs Safety & Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’. Enkele ervaringskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Programma

Waarborgen veiligheid; “improvisatie versus protocol”

"We zijn zozeer gevangen in regels en procedures dat we niet meer kunnen improviseren. Als er een calamiteit dreigt is het eerste wat we doen: de protocollen raadplegen. Hoe kom je uit dit keurslijf?"
Jurriaan Cals en Ruud Plomp | Artemas Coöperatie

Als regels niet meer werken ...

"Als werkvergunningen, procedures en veiligheidszones niet meer werken moeten we een totaal andere aanpak kiezen. Een van de mogelijkheden is ‘storytelling’: mensen vertellen elkaar het verhaal achter het ongeval. Je spreekt persoonlijke drijfveren aan, datgene wat mensen werkelijk beweegt en motiveert."
Cyril Litjens | Gecertificeerd arbeid- en organisatiedeskundige en hogere veiligheidskundige

De praktijk: minder ongevallen door andere benadering

"In onze organisatie hebben we in het verleden te kampen gehad met vele en soms zware ongevallen. We moesten een radicaal andere weg gaan bewandelen. In deze masterclass zal ik laten zien hoe wij de koers gewijzigd hebben en mijn lessons learned en best practices delen met de aanwezigen."
Wout Theuws | Global Maintenance Manager voor de BOSAL group,  GA member van het EFNMS

Wanneer

Woensdag 11 april 2018 van 15:00 uur tot 17:00 uur

Waar

Ahoy Rotterdam, beurs Safety & Health@Work, Theater Noord

Kostprijs Prebes leden

€ 45 i.p.v. € 95

Meer informatie