Nieuw! Opleiding Gezondheid op de werkvloer

Onderzoek toont aan dat het loont om als onderneming te investeren in de gezondheid van werknemers. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek. 

Levenstijl & werkomgeving

De omgeving beïnvloedt onze gezondheid. Ook onze werkomgeving. Niet alleen de collega's, maar ook de cultuur op het werk en de fysieke ruimte hebben een niet te onderschatten rol op je levensstijl. Als onderneming is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken en een gezondheidsbeleid uit te werken. Je kan werknemers op die manier helpen fit te blijven en zo creëer je een positieve, productieve werkomgeving.

Opleiding "Gezondheid op de werkvloer"

Prebes organiseert daarom in samenwering met Vlaams Instituut Gezond Leven een opleidingsaanbod rond gezondheid op de werkvloer. Met deze opleiding willen we preventieadviseurs en leidinggevenden ondersteunen in hun rol m.b.t. gezondheid op het werk en de nodige tools aanreiken om een gezondheidsbeleid uit te werken.

Programma

All rise! Hoe breng je jouw medewerkers in beweging?  

Sta gerust even recht en motiveer je collega’s om hetzelfde te doen. Want als onderneming heb je er alle belang bij om werknemers die veel en lang stilzitten te stimuleren om vaker recht te staan en meer te bewegen. Werknemers die het lange stilzitten beperken en regelmatig onderbreken voelen zich fysiek fitter. Én ze hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Dat tonen we aan met facts en figures. We lichten toe hoe je stapsgewijs een beleid rond minder lang zitten opzet, hoe je er een succes van maakt en welke kant-en-klare materialen je hierbij ondersteunen.

Gezonde voeding? Ook tijdens de werkuren!

Wist je dat zowel je fysieke als sociale omgeving je eetgedrag beïnvloeden? Dus, ook je werkplek? Samen bekijken we hoe je een voedingsbeleid opzet en met welke acties je gezonde voeding promoot. Algemeen, maar ook specifiek in de keuken of cafetaria van je onderneming. Na deze sessie kan je meteen zelf met concrete materialen aan de slag.

Maak komaf met roken op het werk

Dat roken ongezond is, weten we allemaal. Als onderneming kan je je medewerkers ondersteunen en verschillende acties opzetten. Daar wordt iedereen beter van, want een goed rookbeleid is een win-win voor medewerker en onderneming. Ontdek de vele voordelen van een rookbeleid, hoe je het opzet én wat nodig is om er een succes van te maken.  

Voor wie?

  • Voor preventieadviseurs en leidinggevenden

Wanneer?

  • All rise! Hoe breng je jouw medewerkers in beweging? 
    21 september 2020 (13.00 - 16.15u)
  • Gezonde voeding? Ook tijdens de werkuren!
    29 oktober 2020 (13.00 - 16.15u)
  • Maak komaf met roken op het werk
    19 november 2020 (13.00-16.15u) 

* inschrijven kan per module

Waar?

  • Van der Valk Nazareth-Gent
    Autostrade E17, 9810 Nazareth

Schrijf je in