Problematiek Chroom 6 bij laswerkzaamheden

  • 08/11/2021

Studies wezen uit dat Chroom 6 door haar toxiciteit problemen veroorzaakt voor gezondheid en milieu. Agoria organiseert daarom een gratis seminarie omtrent de gevaren en mogelijkheden rond beschermingsmaatregelen en alternatieve oplossingen. Tijdens dit seminarie wordt ook de award voor de preventieadviseur van het jaar 2021 uitgereikt. 

Wat is Chroom 6?

Chroom 6 wordt als element in verschillend industrieën gebruikt gelet het duurzaam en beschermend  karakter. Zo wordt Chroom 6  door zijn sterkte corrosiewerende eigenschappen toegevoegd aan grondverven (primers), waarover een topcoating wordt aangebracht. Deze techniek wordt dan ook toegepast als grondverf in allerhande industriële toepassingen. Studies wezen echter uit dat door haar toxiciteit dit problemen veroorzaakt voor gezondheid en milieu. Naast toepassingen in de metaalsector, dienen bij laswerkzaamheden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen te worden.

Leer gratis bij over Chroom 6

Agoria organiseert in dit kader een seminarie op 18 november met als doel de bedrijfswereld te sensibiliseren omtrent de gevaren. Daarnaast biedt dit seminarie ook tips en tricks omtrent mogelijke beschermingsmaatregelen of alternatieve oplossingen.

Programma

  • 15.30 - 15.40: Inleiding door Geert De Prez, Lead expert Wellbeing & Prevention Agoria
  • 15.40 - 16.10: Een zicht op de beroepsziekten door Joeri Luts, Adviseur Afdeling Risicobepaling en Labo, Fedris
  • 16.10 - 16.40: Hoe Chroom 6 verzoenen met de arbeidshygiëne door Christel Swinnen, Afdelingshoofd Arbeidshygiëne en Toxicologie, CLB
  • 16.40 - 17.10: De visie van de inspectie door Aline Demortier, Sociaal Inspecteur, Controle van het welzijn op het werk - Direction du HainautCase NMBS Technics (Joris Bertens, Manager Safety & Environment)
  • 17.10 - 17.20: case: hoe Chroom 6 aangepakt? door Joris Bertens, Manager Safety & Environment bij NMBS
  • 17.20 - 17.30: alternatief chroom 6 (TBC)
  • 17.30 - 17.45: uitreiking Award Preventieadviseur van het jaar

Dit online event is gratis mits voorafgaandelijke inschrijving.

Preventieadviseur van het jaar

Het seminarie wordt vervolgd door de uitreiking van de award preventieadviseur van het jaar  2021.

De preventieadviseur actief bij een opdrachtgever , die veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel draagt, ook naar contractoren toe verdient dan ook een pluim! 

Al voor de 12de maal wordt de uitreiking georganiseerd en telkens hebben ze bewezen dat hun inspanningen op het vlak van veiligheid en welzijn bijdragen tot het imago en tot een positief eindresultaat van het welzijn in de onderneming. De wedstrijd heeft intussen een plaats verworven bij de preventieadviseurs zowel in de industrie als in de publieke instellingen. 

Meer informatie

  • Problematiek Chroom 6 bij laswerkzaamheden | Agoria