Een pingpongtafel is geen gezondheidsbeleid

Een medewerker die geregeld beweegt, zit beter in zijn vel, is productiever en ook minder vaak ziek. Hoe krijg je je medewerkers in beweging? 

Stilzitten is het nieuwe roken

Stilzitten schaadt de gezondheid, dat weten we intussen. Stilzitten bezorgt je overgewicht, rug- en nekklachten, slechte bloedsomloop, slechter slapen en een suf hoofd. Omgekeerd blijkt dat de werkende mens die geregeld beweegt, zich beter in zijn vel voelt en productiever en minder vaak ziek is. 

Hoe pak je het aan?

De werknemer in beweging krijgen klinkt eenvoudiger dan het is. Het volstaat niet om een pingpongtafel te plaatsen of een ontmoedigende sticker op de lift te plakken. Zoek eerst uit wat de noden zijn en bepaal dan pas je maatregelen. Er zijn heel wat mogelijkheden om medewerkers in beweging te krijgen, zoals

  • fietsen of douches voorzien
  • start-to-run
  • een tienduizendstappen challenge
  • een stretchcoach
  • yoga-sessies
  • een boksbal
  • ...

Het hoeft bovendien niet enkel sport te zijn, je kan medewerkers ook in beweging krijgen door de mogelijkheid te bieden tot korte wandel- of stretchpauzes, statafels te voorzien en goede gewoontes zoals de trap nemen te faciliteren.

Meer informatie?

Volg op 28 april 2022 onze online opleiding Gezondheid op de werkvloer en ontvang de nodige tools om een sterk gezondheidsbeleid uit te werken.

Deze opleiding organiseren we samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven.

👉 Meer informatie & inschrijven