Onderzoek hybride werken

  • 07/11/2023

Wat is de impact van hybride werken op welzijn, productiviteit en energieverbruik? Doe mee aan de Belgische enquête en laat je stem horen!

Wisselend succes

De snelle opkomst van hybride werken in België ging gepaard met relatief wisselend succes. Hoewel hybride werken vaak wordt geassocieerd met positieve resultaten, zoals verhoogde productiviteit, verminderde CO2-uitstoot en een betere werk-privébalans, zijn deze aannames niet onomstreden. Voor elk argument vóór is er ook wel een tegenargument te vinden.

Onderzoeksproject

VUB, UCLouvain en UNamur onderzoeken de impact van hybride werken in België op het welzijn, de productiviteit en het energieverbruik. Je vindt hier een uitgebreide presentatie van dit onderzoeksproject, gefinancierd door het Belgisch Wetenschapsbeleid (BELSPO).

Het onderzoeksproject beslaat een periode van vier jaar en moet leiden tot een duidelijk beeld te schetsen van de praktijk van hybride werken in de Belgische arbeidsmarkt.

In de eerste onderzoeksfase wordt een enquête onder werknemers uitgevoerd.

Vul de vragenlijst in!

Of men nu regelmatig naar kantoor gaat, de voorkeur geeft aan thuiswerken of ergens daartussenin zit, alle ervaringen zijn zeer waardevol voor dit onderzoek.

Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten.

Alle verzamelde gegevens worden strikt vertrouwelijk en anoniem behandeld.

👉 Vul nu de vragenlijst in